Χειροπέδες για τους… Μπόνι και Κλάιντ: Ετοιμάζονταν να φύγουν με πλοίο από τα Χανιά

χειροπέδες-για-τους-μπόνι-και-κλάιντ-1709203

Με μελετημένες κινήσεις και απαράμιλλη άνεση, ένα ζευγάρι μπήκε το πρωί της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο στις Μοίρες και σούφρωσαν ένα βραχιόλι από τη συνήθως κλειδωμένη βιτρίνα, που έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα ανοιχτή (δείτε ΕΔΩ)

Συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα στα Χανιά, αφού είχαν προκαλέσει αναστάτωση και σε ένα καφενείο στην Αγία Βαρβάρα.

Τα βίντεο που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου κ. Λευτέρης Κουνδουράκης είναι αποκαλυπτικά.

Tο ζευγάρι είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς έμπαινε σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς Ηρακλείου, ο ένας απασχολούσε τον υπάλληλο και ο άλλος άρπαζε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή!

Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο κατάστημα και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει σκουλαρίκια κράτησε απασχολημένο τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, στο κοσμηματοπωλείο μπήκε ένας άντρας φορώντας τραγιάσκα και μαύρα γυαλιά και με μεγάλη ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις έβγαλε το ρολόι από την προθήκη που είχε μείνει για λίγο ξεκλείδωτη, όπως αναφέρει το cretalive

Χωρίς να το βάλει στην τσέπη ή στην τσάντα του, που ήταν εσκεμμένα ανοιχτή, τοποθέτησε το βραχιόλι στο γραφείο του κοσμηματοπωλείου και μόνο μετά από λίγα λεπτά και ενώ είχε καθίσει στην καρέκλα “περιμένοντας” τη γυναίκα του, το πήρε και το έβαλε στην ανοιχτή του τσάντα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, οι υποτιθέμενοι πελάτες ήταν τουρίστες και μιλούσαν άπταιστα αγγλικά. Έδωσαν μάλιστα και 20 ευρώ ως προκαταβολή για τα σκουλαρίκια, που υποτίθεται ότι θα αγόραζε η γυναίκα, λέγοντας ότι θα γυρίσουν πίσω σε είκοσι λεπτά, αφού θα είχαν βγάλει λεφτά από την τράπεζα.

Όπως είναι φυσικό, το ζευγάρι εξαφανίστηκε και αφού μπήκε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε κάποιο τρίτο άτομο, κατευθύνθηκαν προς το Ηράκλειο. Με την ίδια ψυχραιμία και άνεση, λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησαν στην Αγία Βαρβάρα, 20 χλμ από τις Μοίρες, για να πιούν καφέ σε καφενείο της περιοχής. Ωστόσο, εκεί έστησαν ένα μεγάλο καβγά με τη σερβιτόρα και αφού την προσέβαλαν έφυγαν τάχα θυμωμένοι, χωρίς να πληρώσουν τους καφέδες!

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και αφού αξιοποιήθηκε το υλικό από τις κάμερες από τις Μοίρες μέχρι τα Χανιά, το ζευγάρι και ο τρίτος της παρέας συνελήφθησαν στα Χανιά, από όπου είχαν νοικιάσει το αυτοκίνητό τους.

Το βραχιόλι είχε ξανακλαπεί

Το συγκεκριμένο βραχιόλι έχει πίσω του μακρά ιστορία. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι πριν από 40 χρόνια διαρρήκτες είχαν αρπάξει μεγάλο μέρος των κοσμημάτων του καταστήματος έχοντας μπει μέσα με τη μέθοδο του ριφιφί. Όταν εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και κλήθηκε ο τότε ιδιοκτήτης, πατέρας του κ. Κουνδουράκη, να τα αναγνωρίσει, αναγνώρισε και το συγκεκριμένο βραχιόλι, που έμελλε να ξανακλαπεί σήμερα μετά από τέσσερις δεκαετίες για δεύτερη φορά.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook