Cheesecake σοκολάτας

cheesecake-σοκολάτας-1145989

Αυθεντικό cheesecake της Νέας Υόρκης με βελούδινη σοκολατένια υφή. Χρειάζεται την υπομονή του αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει. Και η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου είναι εγγύηση.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:1:40′ Έτοιμο σε:2:10′ Χρόνος αναμονής:5 ώρες

Υλικά

Για την κρέμα

350γρ. κουβερτούρα

600γρ. τυρί κρέμα

200γρ. ζάχαρη

50γρ. ζάχαρη καστανή

25γρ. κακάο

4 αβγά + 2 ασπράδια

170γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη βάση

25γρ. κακάο

400γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη

250γρ. σοκολάτα γάλακτος

350γρ. κρέμα γάλακτος

60γρ. βούτυρο

Διαδικασία
Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε μία φόρμα ή τσέρκι 26 -28 εκ. με χαρτί ψησίματος, βάζετε το μίγμα και πατάτε με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί στη βάση ομοιόμορφα. Ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα: λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Χτυπάτε το τυρί στο μίξερ για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτετε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και το κακάο. Συνεχίζετε με ένα-ένα τα αβγά. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το ψημένο μπισκότο. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό και ψήνετε στους 170°C για 70 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για την επικάλυψη: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος -προσοχή, όχι να βράσει- και ρίχνετε τη μισή ποσότητα σοκολάτας. Μόλις αρχίσουν να ομογενοποιούνται, προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα και το βούτυρο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 1 ώρα. Περιχύνετε πάνω από την κρύα κρέμα και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Tips

Πριν τοποθετήσετε τη φόρμα στο ταψί τυλίξτε με μεμβράνη ιδανική για το φούρνο, και τουλάχιστον τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτου το σημείο στον πάτο της από όπου μπορεί να περάσει νερό.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook