Cheesecake σοκολάτα

cheesecake-σοκολάτα-1286520

Τσιζκέικ, το αγαπημένο μας γλυκό ψυγείου με την αγαπημένη μας σοκολάτα

Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:30′

Υλικά

150 γρ. µπισκότα σοκολατένια τύπου Oreo

30 γρ. βούτυρο light λιωµένο

Για τη γέμιση

340 γρ. κουβερτούρα 70%, σε κοµµατάκια

50 γρ. βούτυρο light, λιωμένο

350 γρ.  τυρί κρέμα

4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισµένη

2 κουτ. γλυκού χυµό λεµονιού

200 ml γάλα φρέσκο πλήρες

2 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη

Διαδικασία

Στρώνουµε τη βάση και τα πλαϊνά µιας μέτριας στρογγυλής φόρµας διαµέτρου 18-20 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάµε τα µπισκότα στο µούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το βούτυρο. Με το µείγµα καλύπτουµε τη βάση της φόρµας πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να γίνει συµπαγής. Αφήνουµε στο ψυγείο για 30΄.

Γέμιση: Λιώνουµε την κουβερτούρα σε φούρνο µικροκυµάτων: Ρίχνουµε τα κοµµάτια σε ένα γυάλινο µπολ μαζί με το βούτυρο. Τη ζεσταίνουµε για 30’’ στη µέτρια ισχύ του φούρνου, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα. Τη ζεσταίνουµε για άλλα 30’’, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε. Επαναλαµβάνουµε όσες φορές χρειαστεί µέχρι να λιώσει.

Στο µεταξύ, ρίχνουµε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το λεµόνι, το γάλα και το κακάο σε ένα µπλέντερ και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και χτυπάµε ξανά.

Αδειάζουµε τη γέµιση πάνω από την µπισκοτένια βάση και αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μόλις σφίξει η κουβερτούρα σερβίρουµε αμέσως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook