Cheesecake πραλίνα

cheesecake-πραλίνα-1049830

Cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, μία συνταγή φανταστική που γίνεται σε 5΄. Αυτό το λαχταριστό γλυκό, θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά

Προετοιμασία: 0:15′ Εύκολη Μερίδες: 8

Υλικά 

325 γραµ. μπισκότα digestive

120 γραµ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό

2 συσκευασίες Πραλίνα Χωριό (2χ230 γραµ.) σε θερμ. δωμ.

600 γραµ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)

2 κ.σ άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
Για την επικάλυψη

2 κ.σ γεμάτες πραλίνα

2-3 κ.σ γάλα ζεστό ή κρέμα γάλακτος

λίγα σπασμένα σοκολατάκια με φουντούκι

Εκτέλεση

Για το cheesecake πραλίνα χωρίς ψήσιμο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος. Τέλος, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη συνολική πραλίνα. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

Στρώνουμε με κουτάλι τη βάση του cheesecake πραλίνα σε μια φόρμα 22 εκατ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με την ανάποδη του κουταλιού το μείγμα του μπισκότου με την πραλίνα ώστε να μην έχει καθόλου κενά. Παγώνουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει.

Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με κουτάλι, με σύρμα ή με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την πραλίνα και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα πραλίνα.

Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Ισιώσουμε την επιφάνειά της και παγώνουμε το cheesecake πραλίνα για μερικές ώρες, 4-5 μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε την πραλίνα σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε το καυτό γάλα κι απαλά ανακατεύουμε να ρευστοποιηθεί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

Ξεφορμάρουμε το cheesecake όταν σφίξει η κρέμα και το περιχύνουμε με την επικάλυψη πραλίνα.

Γαρνίρουμε με σπασμένα σοκολατάκια.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο για να μείνει συμπαγές και να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook