Cheesecake Nutella
Φανταστικό εντυπωσιακό cheesecake nutella από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα σας πάρει το μυαλό!
Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο
1 συσκ. μικρή πουράκια σοκολάτας
450 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα/ες αλάτι
Διαδικασία
- Σπάμε πρώτα με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
- Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο.
- Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα.
- Βάζουμε κατάψυξη για 10′.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο.