Cheesecake με τρεις σοκολατένιες στρώσεις

cheesecake-με-τρεις-σοκολατένιες-στρώσεις-1315744

Φτιάξτε αυτό το Cheesecake σοκολάτα, και θα γίνει το ωραιότερο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:40′ Μαγείρεμα: 1:00′ Μερίδες: 10

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση

2 (2×158 γραμ.) συσκευασίες μπισκότα γεμιστά

120 γραμ. βούτυρο λιωμένο

50 γραμ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν

Για τη γέμιση

400 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

700 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες

½ συσκευασία γεμιστά μπισκότα

Για τη ganache

150 γραμ. σοκολάτα 60%

125 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%

2 κ.σ. ρούμι

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το cheesecake σοκολάτα,

ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά για τη συνταγη cheesecake σοκολάτα. Συνεχίζουμε το τσιζκεικ σοκολατα με κουβερτουρα, με τη βάση.

Για τη βάση

Για το cheesecake σοκολάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.

Βουτυρώνουμε μια φορμα 25 εκ. Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν. Μάθετε πως μπορείτε να μαλακώσετε το βούτυρο στη στιγμη. Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα. Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν. Ψήνουμε για 10′-12′ . Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μείγμα του τσιζκεικ σοκολάτα με κουβερτουρα

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μιξερ χειρος σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.

Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Το μυστικο

Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο. Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.

Για τη γκαναζ

Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα. Περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′. Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μελι. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook