Cheesecake με Merenda και βύσσινο

cheesecake-με-merenda-και-βύσσινο-1106998

Τσιζκέικ με μερέντα και σάλτσα βύσσινο.Φανταστικό εντυπωσιακό γλυκό για να τρελάνεις κόσμο

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:05′ Εύκολη Μερίδες: 10

Υλικά 

2 συσκευασίες (154 γραμ.) μπισκότα γεμιστά τριμμένα

125 γραμ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο

350 ml κρέμα γάλακτος 35%

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

2 συσκευασίες (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κ.σ. merenda

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό

1 ½ κ.σ κορν φλαουρ

βύσσινα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για το cheesecake με merenda και βύσσινο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.

Κάνουμε μια στρώση τη merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει.

Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook