Cheesecake crème brûlée

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη βάση

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα

Για την κρέμα

  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κ.σ. χυμό λεμονιού

Για τη σύνθεση

  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Βάζουμε το βούτυρο στη τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα μπισκότα, το τζίντζερ, την κανέλα και ανακατεύουμε για να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι με ίσια βάση.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, για να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Περιμένουμε να απορροφηθεί ο ένας για να βάλουμε τον επόμενο. Ιδανικά σταματάμε το μίξερ και μαζεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.
  • Ρίχνουμε αργά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα.

Για τη σύνθεση

  • Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το βούτυρο στο εσωτερικό της φόρμας (περιμετρικά) που έχουμε τη βάση και βάζουμε προσεκτικά την κρέμα.
  • Ψήνουμε για 2 ½ ώρες. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του cheesecake και την καίμε με ένα φλόγιστρο.
  • Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η καμένη ζάχαρη και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ