Χαρτομάντισσα είχε «ξαφρίσει» έναν πληγωμένο ερωτικά κάτοικο στη Ρόδο

χαρτομάντισσα-είχε-ξαφρίσει-έναν-π-974126

Eνώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε τις προηγούμενες ημέρες ένας κάτοικος Αρχαγγέλου κατά μιας συντοπίτισσάς του, που λειτουργεί γραφείο χαρτομαντείας και καφεμαντείας στο σπίτι της.

Η εγκαλούμενη, όπως τονίζεται στην προσφυγή του Ροδίτη, με σκοπό το περιουσιακό όφελος, τον έπεισε για τις ιδιαίτερες δήθεν ικανότητές της, αλλά και της συνεργάτιδάς της και του υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημά του, παραπλανώντας τον, εκμεταλλευόμενη τον ψυχικό πόνο του και την ευπιστία του.

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτό περιγράφεται από το θύμα, δεν έχει προηγούμενο στο νησί της Ρόδου.

Ο ανυποψίαστος Ροδίτης βίωσε με πολύ επίπονο και δυσάρεστο τρόπο τον χωρισμό του με την μέχρι τότε συμβία του, τον Αύγουστο του 2016. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την γνωριμία του με την χαρτομάντισσα, η οποία φέρεται να τον προσέγγισε και εκμεταλλευόμενη τα αισθήματα απομόνωσης και απόγνωσης που τον διακατείχαν, τον έπεισε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να λύσει το πρόβλημά του, πείθοντας την πρώην συμβία του να επιστρέψει στο σπίτι τους.

Ο Ροδίτης επισκέφθηκε, όπως τονίζει, την κατοικία της περίπου δεκαπέντε φορές κατά την διάρκεια του επόμενου μήνα, επισκέψεις που του έδιναν την ελπίδα ότι σύντομα θα έχει την λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με την έγκληση, στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, τον κάλεσε στην κατοικία της και του είπε χαρακτηριστικά ότι έχει την λύση για το πρόβλημά του, ωστόσο αυτή απαιτεί την συνεργασία μιας γνωστής της «μάγισσας» από την Τουρκία, ενώ του ζήτησε να της καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση της πρότασής της.

Φέρεται να του εξήγησε, ότι η συνεργάτιδά της αυτή, η οποία ήταν ιδιαίτερα έμπειρη και ικανή κατά τα λεγόμενά της, με την χρήση κατάλληλων βοτάνων, «διάβασμα» ευχών και ξορκίων κατά την διάρκεια της νύχτας σε υπόγειες τοποθεσίες σε βάθος σαράντα μέτρων, θα κατάφερνε να λύσει το πρόβλημά του.

Στα τέλη ίδιου μήνα, μόλις έλαβε από την εργασία του τον μισθό του, τα ετήσια επιδόματα και δώρα, τα κατέβαλε στην εγκαλούμενη κι αυτή ανέλαβε να επικοινωνήσει με την συνεργάτιδά της.

Στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2016, και αφού δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, φέρεται να της ζήτησε να συνομιλήσει με την συνεργάτιδά της προκειμένου να του εξηγήσει τις ενέργειές της και ενώ αυτή αρχικά του αρνήθηκε, μια ώρα αργότερα τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο μια άγνωστη γυναίκα, η οποία παριστάνοντας την συνεργάτιδά της, επιβεβαίωσε όλα αυτά που η εγκαλούμενη του είχε πει.

Στο επόμενο διάστημα η εγκαλούμενη, που ασκούσε πλέον καταλυτική επιρροή σε εκείνον, του ανέθετε καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας διάφορες αγροτικές, οικοδομικές και οικιακές εργασίες, προκειμένου να βρίσκεται απομονωμένος από συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τον ενημέρωσε ότι η συνεργάτιδά της αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του χαρακτήρα της πρώην συμβίας του και ότι θα πρέπει να της καταβάλει επιπλέον το ποσό των 4.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τις ενέργειές της, να κάμψει την αντίστασή της και να επιτύχει την επιστροφή της.

Εκείνος δεν είχε τα χρήματα και η χαρτομάντισσα του ζήτησε να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία και συγκεκριμένα δύο ακίνητά του (αγρούς). Κατά την διάρκεια των επόμενων τριών περίπου μηνών, υπέγραψε διάφορα έγγραφα που του προσκόμισε για την εξεύρεση αγοραστών για τα ακίνητά του, χωρίς, όπως λέει, να τα διαβάσει, αφού το πνευματικό του επίπεδο και η σχέση εξάρτησής του δεν του επέτρεπαν να την αμφισβητήσει, ούτε άλλωστε κατά την άποψή του είχε κανένα λόγο για να το κάνει, διότι θεωρούσε ότι συμπάσχει μαζί του και συνδράμει στην προσπάθειά του να λύσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Τον Ιούνιο του 2017 εκποίησε τον ένα αγρό και της κατέβαλε, όπως υποστηρίζει, το τίμημα των 4.000 ευρώ.

Ακολούθως, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τα «μάγια» και τον έπεισε, εφόσον γνώριζε ότι δεν διέθετε χρήματα, να της μεταβιβάσει, ως δικαιοπάροχος, την κυριότητα του δεύτερου ακινήτου του.

Τις επόμενες ημέρες συνάντησε τυχαία την πρώην συμβία του, η οποία όταν έμαθε τα προαναφερόμενα, φρόντισε, με έντονο ύφος, να του τονίσει πως η εγκαλούμενη τον εξαπατά προκειμένου να του αποσπά χρηματικά ποσά.

Εκτοτε απέφευγε τη μάντισσα και το Νοέμβριο του 2019 του κοινοποιήθηκε απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, όπου με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε ότι η εγκαλούμενη απέκτησε κατά πλήρη κυριότητα με χρησικτησία το ακίνητό του!

Ο λόγος περνά, πλέον, στις δικαστικές αρχές…

dimokratiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook