Χαρίτσης: Θα παλέψουμε για να είναι αυτός ο τελευταίος νεοφιλελεύθερος προϋπολογισμός που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας

χαρίτσης-θα-παλέψουμε-για-να-είναι-αυτ-969866

“Πεδίο αποτύπωσης νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, χαριστικών προβλέψεων και αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης ο Προϋπολογισμός”

«Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εμμονική προσήλωση της κυβέρνησης, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών», τόνισε κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βγήκε από την κρίση, η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός, η ανεργία μειωνόταν διαρκώς».

«Αποχαιρετάμε το 2019 με την αίσθηση μιας χαμένης ιστορικής ευκαιρίας» διεμήνυσε ο βουλευτής. «Αντί να συζητάμε πάνω στα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, για να δούμε πώς θα πάμε ακόμα καλύτερα, επιστρέψαμε στη γνώριμη στο παλιό πολιτικό σύστημα συζήτηση με έναν προϋπολογισμό που είναι πεδίο αποτύπωσης νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, χαριστικών προβλέψεων και αντικοινωνικών επιλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ασυνέπεια «στις δεσμεύσεις της για επιτελικό κράτος, στις προεκλογικές της κορώνες για τη συμφωνία των Πρεσπών, στη δέσμευσή της ότι θα λύσει σε μια μέρα το προσφυγικό, στην υποτιθέμενη δέσμευσή της στην πολιτική της ανάπτυξης, στις υποσχέσεις της για μείωση του πλεονάσματος, στην τεχνητή προσδοκία ότι οι φόροι θα μειωθούν την επόμενη κιόλας μέρα».

Και υπογράμμισε ότι «ταυτόχρονα η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά συνεπής στη δέσμευσή της για μία συστημική παλινόρθωση που παραπέμπει σε ένα παρελθόν που η χώρα μας είχε επιλέξει να ξεπεράσει οριστικά», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις φορολελαφρύνσεις του προϋπολογισμού «για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα», τη συρρίκνωση του κοινωνικού μερίσματος, τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και την ακύρωση του προγράμματος ‘ΦιλόΔημος’ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο μεταξύ ο βουλευτής Μεσσηνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση «για συστηματικό φλερτ με την άκρα δεξιά και την υιοθέτηση του δόγματος «νόμος και τάξη» ως βασικό εργαλείο εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της».

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αγνοεί τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο ίδιος, «όπως την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000, την περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, τη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%». Ενώ ειδική αναφορά έκανε ο Αλ. Χαρίτσης στην πολυεπίπεδη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “να βελτιώσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο και πόλο έλξης νέων επενδύσεων, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση και αναδιαρθρώνοντας την κατανομή πόρων σε πιο παραγωγικές επενδύσεις».

«Ο ελληνικός λαός έκανε μία τεράστια προσπάθεια να βγει από την κρίση», τόνισε ο ίδιος «κι αυτό μας υποχρεώνει να αναλογιστούμε που θα βρισκόμασταν σήμερα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει και να εντείνει την πολιτική των εστιασμένων φοροελαφρύνσεων, των αναπτυξιακών τομών και του κοινωνικού εκσυγχρονισμού».

«Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης, «και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να είναι αυτός ο τελευταίος νεοφιλελεύθερος προϋπολογισμός που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook