Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι»: Δεν αρκούν οι έπαινοι για τους εργαζόμενους

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, λαμβάνοντας μόνο επαινετικά σχόλια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής για το ζήτημα μέσω ανάρτησής του στα social media:

«Με σημερινή του δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίσιμους για την υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, παραμένουν, εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;

Γνωρίζει ότι, παρόλο που τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίσαμε τη μετατροπή του Προγράμματος σε μόνιμο θεσμό του κράτους, δίνοντας τέλος στην εργασιακή ομηρία για περισσότερο από μια δεκαετία χιλιάδων συμβασιούχων που το στελεχώνουν, η κυβέρνησή του καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους;

Δεν είναι η πρώτη φορά που επαναφέρουμε το ζήτημα, τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή. Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού Προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι. Δικαιούνται τώρα τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη και σταθερή εργασία που δρομολόγησε για αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ