Χάρης Μαμουλάκης: Παραμένουν περίπλοκες οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτηρίων των σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου

χάρης-μαμουλάκης-παραμένουν-περίπλο-1633396

Τη σύνοψη των απόψεων και των προτάσεων για την απλοποίηση και τη βελτίωση της διαδικασίας αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτηρίων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, φέρνει στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως Αναφοράς, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης και Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης.

Στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, τονίζεται ότι παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη παρέλθει 16 μήνες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 ο οποίος ισοπέδωσε το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες επισκευής στα πληγέντα κτήρια βρίσκονται ακόμα σε αρχικό επίπεδο.

Στις 15 προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητείται μεταξύ άλλων, η υιοθέτησης fast track διαδικασίας για τα κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί ως πράσινα με ζημιές κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, προκειμένου να λάβουν εφάπαξ αποζημίωση (5.000 μέχρι 8.000 ευρώ συν Φ.Π.Α.) για εργασίες αποκατάστασης. Ζητούνται επίσης η κεντρική ανάληψη των κατεδαφίσεων, η αναδιαμόρφωση του συνολικού προϋπολογισμού, η επιχορήγηση απομάκρυνσης επικίνδυνων υλικών όπως ο αμίαντος, η κάλυψη δαπάνης αμοιβών μηχανικού καθώς και η επαρκής στελέχωση της ΥΔΟΜ Καστελλίου.

Η Αναφορά απευθύνεται στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών, με τους Βουλευτές να ζητούν απαντήσεις στα παραπάνω αιτήματα.

Αποκατάσταση σεισμόπληκτων κτιρίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook