Χάρης Μαμουλάκης για δασικούς χάρτες: Τεράστια η πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης

χάρης-μαμουλάκης-για-δασικούς-χάρτες-1205209

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τους Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της συνάντησης, ο Χάρης Μαμουλάκης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Υπάρχει σαφής πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης για την ανάρτηση των δασικών χαρτών χωρίς έλεγχο. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επισημάνει, πολλές νόμιμες πράξεις και χαρακτηρισμοί δεν είχαν περάσει στους χάρτες, δεν είχε γίνει η άρση του χαρακτήρα του αναδασωτέου από μη δασικές χρήσεις που είχαν υποστεί πυρκαγιά στο παρελθόν, ενώ δεν είχε ληφθεί υπόψιν η απόφαση του Συμβουλίου Δασών που είχε εγκριθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019, σύμφωνα με την οποία οι φρυγανικές εκτάσεις εξέρχονται της δασικής νομοθεσίας.

Υπάρχει όμως και πολιτική ευθύνη για τη 2μηνη καθυστέρηση με την οποία παραδέχτηκε το λάθος της η Κυβέρνηση και την αναστάτωση που προκλήθηκε όλο αυτό το διάστημα. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να «παγώσει» η διαδικασία και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη συνδρομή των Δήμων, της Περιφέρειας, των Συνεταιρισμών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τους φορείς και τους πολίτες της Κρήτης, να ασχοληθεί σοβαρά με το ιδιοκτησιακό και το ζήτημα των χρήσεων γης και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που απασχολούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook