Χάρης Καστανίδης: Κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% και πήγε στο 40% – Η ιστορία κάνει κύκλους

χάρης-καστανίδης-κι-ο-συριζα-ήταν-στο-3-1289811

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλάγής και πρώην υπουργός σε σειρά κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης. Ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι να αποκτήσει ξανά σαφή ιδεολογική ταυτότητα το κίνημα:

«Σε μια εποχή που καταρρίπτονται οι ιδέες του νεοφιλελευθερισμού που οικοδόμησαν τα τελευταία 40 χρόνια τον κόσμο, πρέπει και πάλι να αναδείξουμε τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί είναι οι μόνες που μπορούν να επαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη που τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο κόσμος σε δύσκολους καιρούς. Και να επαναφέρουμε και το καθολικό δημοκρατικό αίτημα, γιατί σήμερα η αποστεωμένη δημοκρατία μας ελέγχεται από ολιγαρχικά συμφέροντα και όχι από την κοινωνία των πολιτών

Στην ερώτηση αν η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στα πράγματα είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο κ. Καστανίδης απάντησε ότι και για τον ΣΥΡΙΖΑ κάποτε κανείς δεν περίμενε να αναδειχθεί:

«Την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3%, κανείς δεν τους έλεγε εκτός τόπου και χρόνου. Διότι πήγαν στο 40% μετά. Η ιστορία κάνει κύκλους και είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η πολιτική, όπως έλεγε ο Αλαίν Μπαντιού, θα είναι πάντοτε η συνάντηση της επιστήμης των ιδεών με την έκπληξη των περιστάσεων. Εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε αυτή την έκπληξη, αλλά στα ερωτήματα δημοσκοπικής φύσεως αρνούμαι να μπω και δεν μπορώ να δεχτώ ότι παραμένει σε αυτά τα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ. Για να αλλάξει όμως, πρέπει να αποκτήσει πάλι συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα.»

Ο κ. Καστανίδης τόνισε ακόμα πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιτευχθεί μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων:

«Εκτιμώ ότι οι υποψήφιοι θα είναι τέσσερις, εκείνοι που έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι μεγάλη η συμμετοχή πολιτών στην ψηφοφορία. Όταν σε μια εκλογική διαδικασία προσέρχεται μικρός αριθμός πολιτών, το αποτέλεσμα το καθορίζουν οργανωμένοι μηχανισμοί. Όταν προσέρχεται μεγάλος αριθμός πολιτών, το αποτέλεσμα το καθορίζει η κοινωνία. Αν έρθει κόσμος που σήμερα είναι στη σιωπή, που είναι απογοητευμένος γιατί η παράταξη που πίστεψε κυμαίνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά ξέρει ότι η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στην ηγεσία του τόπου, γιατί έτσι κερδίζει πάντα η χώρα και ευημερούν οι Έλληνες

Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι και εκείνος προτίθεται να επαναφέρει σύμβολα του ΠΑΣΟΚ στον τίτλο της παράταξης, η οποία, όπως είπε, ιστορικά συνδέθηκε με σειρά πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας:

«Μεγάλη δημοκρατική παράταξη διαχρονικά ονομάζαμε την παράταξη που κινήθηκε αρχικά γύρω από τον Χαρίλαο Τρικούπη, μετά γύρω από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, προδικτατορικά με τον Γεώργιο Παπανδρέου και μετά με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μπορεί να λέγεται αλλιώς αλλά νομίζω πως θα επανέλθουμε κάποια στιγμή στην ιστορική τροχιά του ονόματος και θα προσθέσουμε πολλές κονδυλιές και ζωγραφιές μπροστά στα μάτια του κόσμου για το πώς θα περιμένουν το αύριο της χώρας και των ιδίων με το νέο ΠΑΣΟΚ. Στον τίτλο της παράταξης θα επιστρέψουν τα σύμβολα και τα χρώματα του ΠΑΣΟΚ.»

Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, την οριστική απόφαση όμως θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook