Χάρη σε σακούλες και… καραμέλες επιβίωσε η 47χρονη τουρίστρια που έπλεε για δύο μέρες στο πέλαγος

χάρη-σε-σακούλες-και-καραμέλες-επιβί-948100

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της χώρας της έχει γίνει η περιπέτεια τουρίστριας από τη Νέα Ζηλανδία που κατάφερε να επιβιώσει για σχεδόν δύο ημέρες στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου, μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η 47χρονη Νεοζηλανδή προηγουμένως είχε χάσει το κουπί και παρασύρθηκε σε απόσταση πάνω από 110 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή.

Πώς επιβίωσε

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η μητέρα της, μιλώντας στην New Zealand Herald, η κόρη της είναι έμπειρη ναυτικός που έχει εκπαιδεύσει κι άλλα άτομα ώστε να επιβιώνουν στη θάλασσα, γι’ αυτό και γνώριζε τι έπρεπε να κάνει για να μείνει η ίδια ζωντανή.

Μετά την πρώτη της νύχτα στην θάλασσα, η 47χρονη έβγαλε τις κάλτσες της και τις άπλωσε επάνω στην φουσκωτή βάρκα για να στεγνώσουν ώστε να μπορέσει να τις φορέσει και πάλι το βράδυ όταν η θερμοκρασία θα έπεφτε.

Η Kushila δεν είχε μαζί της νερό, αλλά ψάχνοντας μέσα στην τσάντα της, βρήκε μερικές καραμέλες. Επίσης, χρησιμοποίησε τις τρεις τσάντες από τα ψώνια της για να τυλίξει τα χέρια και άλλα μέρη του σώματός της, ώστε να μείνει ζεστή κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ την ημέρα φορούσε μια κόκκινη σακούλα στο κεφάλι της στην προσπάθειά της να τραβήξει την προσοχή, τυχόν περαστικών ψαράδων.

Άλλη μια σακούλα την έδεσε στο εναπομείναν κουπί για να μπορεί να την κουνά στα περαστικά αεροπλάνα σαν σημαία. Χρησιμοποίησε επίσης, έναν μικρό καθρέφτη που είχε στο σακίδιό της για να κάνει αντανάκλαση με τον ήλιο, όταν έβλεπε κάποιο αεροπλάνο να περνά από πάνω της.

Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που δεν βρισκόταν ζωντανή είχε μεριμνήσει και είχε γράψει το όνομα της μητέρας της και το τηλέφωνό της, στην μία πλευρά της φουσκωτής βάρκας.

Η απίστευτη περιπέτεια της Νεοζηλανδής – Επιβίωσε τρώγοντας…καραμέλες

Βγήκε να ξεμουδιάσει

Η γυναίκα, που ήταν έμπειρη ναυτικός, είχε τυλιχτεί με τις πλαστικές σακούλες (από τα ψώνια) για να παραμένει ζεστή και επέζησε χωρίς να πιει νερό, τρώγοντας μερικές καραμέλες κατά την διάρκεια αυτών των σχεδόν δύο ημερών που έμεινε μέσα στην θάλασσα.

Η τουρίστρια βρισκόταν σε ένα γιοτ με έναν Βρετανό όταν αποφάσισε να βγει από το σκάφος για να ξεμουδιάσει, όπως δήλωσε η μητέρα της, Wendy Stein στην New Zealand Herald. Ο Βρετανός, με το όνομα Μάικ, μετέφερε το σκάφος από την νότια Τουρκία στην Αθήνα, με την βοήθεια της 45χρονης. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως ταξίδευε με τον σύζυγό της, αλλά η σχέση της με τον Μάικ είναι ασαφής.

Βρισκόταν ήδη τρεις εβδομάδες στο ταξίδι, όπως αναφέρει η New Zealand Herald, όταν αγκυροβόλησαν κοντά στο νησί της Φολεγάνδρου και αποφάσισε να βγει μια βόλτα. Του έστειλε μήνυμα στις 4:30 το απόγευμα να του πει πως η μπαταρία του κινητού της ήταν χαμηλή και πως επέστρεφε, αλλά στην επιστροφή της έχασε ένα κουπί και οι άνεμοι παρέσυραν την φουσκωτή βάρκα μακριά από το ιστιοφόρο με το όνομα «Rival 34».

Όταν όμως ο Βρετανός είδε πως δεν επέστρεψε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής, υπέθεσε αρχικά πως αποφάσισε να μείνει στο νησί. Το Σάββατο το απόγευμα όμως, και μην έχοντας ακόμη επιστρέψει, άρχισε να ανησυχεί και να την ψάχνει. Στην συνέχεια, σήμανε συναγερμό με το Λιμενικό να ξεκινά έρευνα μεγάλης κλίμακας με πλοίο του ελληνικού Ναυτικού και τρία ιδιωτικά σκάφη. Μετά από σχεδόν 40 ώρες στη θάλασσα, χωρίς πόσιμο νερό, τελικά διασώθηκε σώα.

Η απίστευτη περιπέτεια της Νεοζηλανδής – Επιβίωσε τρώγοντας…καραμέλες

Από τη Φολέγανδρο… στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται πως η Kushila Stein, όπως είναι το όνομά της, βρέθηκε να επιπλέει σε μια μικρή φουσκωτή βάρκα, στη μέση του Αιγαίου Πελάγους, βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης την Κυριακή, μετά από έρευνες που είχε ξεκινήσει το Λιμενικό, καθώς τα ίχνη της αγνοούνταν από την Παρασκευή που είχε πάει στην Φολέγανδρο για να ψωνίσει.

Η άμεση κινητοποίηση του λιμενικού

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης στις έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και χερσαίες δυνάμεις από την Θήρα, την Ίο, τη Νάξο, τη Φολέγανδρο και τη Μήλο, τρία ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα η τεράστια επιχείρηση εντάθηκε περαιτέρω με την συμμετοχή και σκαφών από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

«Τα σκάφη έσπευσαν σε συγκεκριμένες περιοχές έρευνας σύμφωνα με τη συστηματικότητα και τη μεθοδολογία που ακολουθείται από τα έμπειρα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και μετά από ώρες ερευνών εντοπίστηκε από το πλωτό του Λ.Σ 119 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου η αγνοούμενη η οποία επέβαινε στο μικρό φουσκωτό, σε απόσταση 55 ναυτικά μίλα βορειοδυτικά του Ηρακλείου, μια τεράστια απόσταση που δείχνει την ένταση της επιχείρησης έρευνας. Υπάρχει αίσια έκβαση στην επιχείρηση και αυτό δείχνει και την κατάρτιση και την εμπειρία που διαθέτουν τα πληρώματα του Λιμενικού Σώματος στα σκάφη, τα πλωτά και τα εναέρια. Ελπίζουμε πάντα όλες οι επιχειρήσεις να έχουν το ίδιο αίσιο τέλος» είπε ο κ. Δουβής.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook