Χανιά | Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα – Από σήμερα τα νέα μέτρα – Μέχρι πότε θα ισχύουν

χανιά-κλείνουν-περίπτερα-μίνι-μάρκετ-1111057

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν ωράριο και στα Χανιά, όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στις περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, με τα Χανιά και το Ηράκλειο να θεωρείται ακόμα οτι κινδυνεύουν

Έτσι,οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ θα μπορούν να ανοίξουν από τις 5 το πρωί, αντί για τις 7.

Ανοικτά θα μπορούν να παραμένουν φαρμακεία και βενζινάδικα.

Πιο αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ’ όλους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιφέρεια Αττικής αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στην Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως είναι τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες.

Στις παραπάνω περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο (σ.σ. Σάββατο) στις 5 το πρωί και έως τις 4 Οκτωβρίου».

Πρόσθεσε, δε, πως «αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, δεν θα χρειαστούν άλλα», εννοώντας προφανώς ένα πιθανό lockdown, ιδιαίτερα στην Αττική, όπου φαίνεται πως έχει συσσωρευθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων και των ασθενών.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «το δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε μέτρα για να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε ειδικά στην Αττική, το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αυτοπεριοριστούμε. Εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν θα δούμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα, αν φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδώσει κανένα μέτρο προφανώς θα πάμε στην ύστατη λύση που είναι το θέμα της καραντίνας».

 

zarpanews.gr

10 thoughts on “Χανιά | Κλείνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες τα μεσάνυχτα – Από σήμερα τα νέα μέτρα – Μέχρι πότε θα ισχύουν

  1. Εντάξει πλεον έχει καταντήσει κοροϊδία… Φυσικά και υπάρχει ιός και είναι και επικίνδυνος. Αλλά πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνουν και διαχειρίζονται την κατάσταση.
    1)Στα σχολεία δεν κολλάει με 25 παιδια στην αίθουσα κολλάει στις πλατείες και ΕΙΔΙΚΑ τα μεσάνυχτα (ξενυχτης μας βγήκε ο κοβιντακης)
    2) Τα Χανιά γιατί στα μετρα; Τόσες μέρες χωρίς κρουσματα?
    3)Μην ενισχύσουμε το συστημα υγειας και μ…ιες. Ατομική ευθύνη! Και να πληρωσουμε και το λογαριασμό στο τελος
    3) Ο ανυπαρκτος Δήμαρχος θα αντιδράσει ή δεν τον αφήνει η γυναίκα? Ο αντιπεριφερειάρχης και οι λοιποί «άρχοντες» Θα μας δώσουν καμια εξήγηση?

    Α ρε νεοδημοκράτες εισαστε για τον……

    1. Εξακολουθεις να γταφεις μ@λακιες περι ιου και επικινδυνοτητσς, προβστο.
      Κααατι εχεις αρχισει να καταλαβαινεις οτι δεν κολλαει στο.ολο ψεμμα αλλα παλι μπλεκεις τα μπουτια σου.

    2. Σύντεκνε, όσον αφορά το 2ο σου ερώτημα, η απάντηση είναι απλή.

      Πάτωσαν στα ποσοστά στις εκλογές πέρσυ στα Χανιά και το φυσάνε.

      Στις επόμενες θα το ξαναφυσίξουν.

  2. Όσο καλά τα πήγαμε στην αρχή τόσο χάλια τα έχουν κάνει τώρα… Και δεν είναι μόνο τα ωράρια, ο #Σύντεκνος πιο πάνω τα λέει μια χαρά…

  3. Είδατε λοιπόν οι γάμοι και οι ψευτομαγκιες κάποιων το πληρώνουν τα Χανιά και εκδικητικά μάλιστα. Οσο για τον άλλο…εκεί…που λέει λέει μέτρα….δεν υπάρχει λόγος όχι να τον βρίσεις , ούτε να…τίποτα μηδέν ανύπαρκτος….

  4. Κηδεία με ξένα κόλλυβα! Αυτό ξέρουν να κάνουν καλά οι μιζοτάκηδες! Φυσικά ούτε λόγος για αποζημίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που εξαναγκάζονται σε κλείσιμο! Δεν είναι δα και Fraport!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook