Χαρδαλιάς: Η μάχη συνεχίζεται – Ολονύκτια επιτήρηση για τυχόν αναζωπυρώσεις

χαρδαλιάς-η-μάχη-συνεχίζεται-ολονύκ-1263053

«Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα πύρινα μέτωπα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κύρια μέτωπα είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Στην κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, η αστυνομία και εθελοντές.

Στην Αττική, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δίνεται μάχη να περιοριστεί η φωτιά σε μεγάλο μέρος έχει ήδη γίνει. Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Μέσα στην ημέρα αντιμετωπίστηκαν δεκάδες.

Η χώρα μας ήδη έχει δεχθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί όπως ορίζει το Σύνταγμα θα γίνει αναδάσωση.

Τέλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, την αστυνομία, το λιμενικό, τους εθελοντές, και όλους όσους συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα.

protothema.gr

2 thoughts on “Χαρδαλιάς: Η μάχη συνεχίζεται – Ολονύκτια επιτήρηση για τυχόν αναζωπυρώσεις

  1. Καλώς ήλθατε στην πατρίδα των …..αριστων. Καλώς ήλθατε στα αποκαΐδια της Ελλάδας με την κυβέρνηση των τεράστιων IQ, των επιφωτισμένων, που έφεραν κυριολεκτικά το σκότος, το κάρβουνο και την μαύρο της ψυχής και του μισους που τρέφουν για εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα μας πάνω στη χώρα. Όπου το δέντρο επαιζε με τον αέρα και έδινε απλόχερα δροσιά τώρα ο ήλιος ελεύθερα φωτίζει κάρβουνιασμένα, στοιχιωμένα, νεκρά κουφάρια δέντρων που πάγωσαν στο θάνατο όρθια σαν να θέλουν να μείνουν όρθια σε στάση διαμαρτυρίας, γίνανε μνημεία ανικανότητας για οποίο έχει μάτια και λογική. Μαζί με αυτά χιλιάδες πουλιά, ζώα και κάθε είδος ζωής. Λυπάμαι και γιατί κάηκαν όλα αυτά αλλά και γιατί δεν έμεινε εστω ένα δέντρο να κρεμάσουμε τους νεκροθάφτες μας

  2. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ηλιθιότητας και του κόμπλεξ του Έλληνα που ψηφίζει σαν κοπάδι μόνο για ρουσφέτι και ποτέ για το καλό της χώρας και του συνόλου. Καμαρώστε τα σούργελα που έχετε για κυβέρνηση, Μητσοτακηδες, Χρυσοχοιδηδες, Γεωργιαδηδες, Χαρδαλιαδες, Βοριδηδες κλπ που αφού σας κατάστρεψαν οικονομικά τώρα σας έκαψαν κιόλας. Μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή μέσα στη χώρα μας απο τους γυφτους και τους κομπλεξικους ανθελληνες που σας κυβερνουν. Κρέμασμα πάνω σε καμένο δενδρο χρειαζωντε οι τουρκόσποροι όλοι τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook