Χαρδαλιάς για φωτιά στον Σχίνο: «Θα είναι μία δύσκολη βραδιά»

χαρδαλιάς-για-φωτιά-στον-σχίνο-θα-είν-1224987
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΧΙΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΜΒΑΚΙΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

Αμερικανική αποστολή για τις τέσσερις φρεγάτες

«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Αναφορικά με το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «άρχισε από καύση υπολειμμάτων σε Ελαιώνα». «Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook