Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων για το Πάσχα – Χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους

χαρδαλιάς-δεν-υπάρχει-ζήτημα-εκδρομέ-1015644

Τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται ως προς την αποτελεσματικότητα και τη αναγκαιότητά τους τόνισε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την αντιμετώπιση του κορονοϊου και ανακοίνωσε παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 Απριλίου, μόνο όμως για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά, καθώς «τα υπόλοιπα θα παραμένουν ανοιχτά όπως σήμερα με τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας».

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας και των λατρευτικών χώρων μέχρι και τις 11 Απριλίου ανακοίνωσε ακόμη ο υφυπουργός, εξαιρώντας τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Παράταση για μια εβδομάδα και για προληπτικούς καθαρά λόγους θα ισχύσει σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιάς για τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων της περιοχής.

Μετά τη σημερινή του μετάβαση τόσο στην περιοχή του Βοίου Κοζάνης, αλλά και στον Εχίνο, ειδικά για τον τελευταίο «επικαιροποιήσαμε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο υφυπουργός, απευθύνοντας ευχαριστίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των δύο περιοχών αντίστοιχα, για τη «δυσανάλογη ευθύνη» που ανέλαβαν.

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Θράκη

«Είμαι περήφανος για τον καθένα από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, της Δραγασιάς και του Εχίνου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αυτοπεριορισμού, ενώ γνωστοποίησε ακόμη πως 4 ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκαν σήμερα τους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου, λαμβάνοντας 165 δείγματα από κατοίκους που είχαν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό. Οι τελευταίοι «σήμερα θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία» και αύριο με βάση τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα τεθούν κάποιοι, αν χρειαστεί σε καραντίνα, καθώς «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χάλασαν τα υδραυλικά!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων για το Πάσχα

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων». Με αυτό τον τρόπο ο Ν. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook