Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι έξι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

χαρδαλιάς-αυτές-είναι-οι-έξι-περιοχές-1144848

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην πανδημία συμμετείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Χθες ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.317. Από αυτά τα 7.031 βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία. Τα 3.567 στην Αττική. Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων βρίσκεται σε πέντε περιφέρειες.

Τα ποσοστά εξαρτώνται από την τήρηση των μέτρων. Προβληματισμός για Ξάνθη, Πέλλα, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία. Γι’ αυτό είχαμε τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζονται στα χωριά. Κάνουμε σύσταση για την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Σε Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα και Καβάλα εξακολουθεί να παρουσιάζεται υψηλό φορτίο.

Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να διεξάγονται και ζητάμε να εφαρμόζονται με προσήλωση τα μέτρα προστασίας.

Σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρνουν αποτέλεσμα, θα λαμβάνονται

Δύο επιπλέον μέτρα, όσοι ανιχνεύονται θετικά στα σύνορα, δεν θα μπαίνουν στη χώρα. Δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος».

Νωρίτερα έλαβε χώρα ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook