Χαρδαλιάς από Χανιά: Η Σούδα αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα | Photos+Video

χαρδαλιάς-από-χανιά-η-σούδα-αποτελεί-γ-1603523

Στα Χανιά βρέθηκε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Σούδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε την φρεγάτα «Ύδρα» ενώ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε πως η Σούδα αποτελεί για την πολιτική ηγεσία στρατηγική προτεραιότητα.

«Εδώ, από τον Ναύσταθμο της Σούδας, από το οχυρό «Κρήτη», από το μεγαλύτερο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου εκπεέμπουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, σιγουριάς αλλά και εγρήγορσης και πολλές ευχές σε όλη την Ελλάδα (…) Η Σούδα αποτελεί για εμάς στρατηγική προτεραιότητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και τις προτεραιότητες τις θέτει η στρατιωτική ηγεσία και ως πολιτική ηγεσία είμαστε εκείνοι που στηρίζουμε τις αποφάσεις αυτές» δήλωσε ο Υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις, είναι δυνάμεις αποτροπής, δυνάμεις άμυνας, αξιοπρέπειας της τιμής της πατρίδος και είναι δυνάμεις οι οποίες εγγυόνται την εδαφική ακαιρεότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των Ελλήνων».

Παρόντες ήταν οι Διοικητές της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, του Πεδίου Βολής Κρήτης Υποστράτηγος Σταύρος Τζουμερκιώτης, της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Γιαννόπουλος, του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Νεκτάριος Λυμπεράκης ΠΝ και της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Γρηγορούδης, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Σούδας και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε το Υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ και τη Φρεγάτα ΥΔΡΑ. Κατά τις επισκέψεις πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση από τους Κυβερνήτες, περιήγηση στα βασικά διαμερίσματα του Υποβρυχίου και της Φρεγάτας, και ανταλλαγή ευχών με τα πληρώματα.

Ακολούθως, μετέβησαν στην έδρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου αντάλλαξαν ευχές με τους Ιπτάμενους και τους Τεχνικούς της 340 Μοίρας.

Επίσης, παρέθεσε γεύμα εργασίας στη Λέσχη Αξιωματικών του Πεδίου Βολής Κρήτης στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Χανίων κ. Βασίλειος Διγαλάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους κ.κ. Δαμασκηνός και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής. Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ, οι τοπικοί Διοικητές/Διευθυντές Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook