Χαρακτηριστικά που… ζαλίζουν υπόσχεται το 6G

χαρακτηριστικά-που-ζαλίζουν-υπόσχε-992464

Μπορεί να απέχουμε ακόμα από την εποχή της ευρείας χρήσης του 5G, αλλά οι επιστήμονες κάνουν από τώρα λόγο για το 6G και τις ταχύτητες που θα προσφέρει αυτό.

Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι εκτιμάται ότι βρίσκονται στην πρωτοκαθεδρία των τεχνολογικών εξελίξεων αναφορικά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς έχουν ήδη ξεκινήσει να μιλούν για το 6G και να παρουσιάζουν ορισμένα από τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα μπορεί να προσφέρει αυτό στην καθημερινή χρήση του. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ταχύτητες που θα μπορέσουν να ξεπεράσουν έως και 8.000 φορές εκείνες που μπορεί να θα προσφέρει το 5G.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το GSM Arena, αυτά τα δίκτυα έκτης γενιάς, από τα οποία απέχουμε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι θα προσφέρουν τόσο υψηλές ταχύτητες που θα ανοίξουν νέες διόδους εξέλιξης στο mobile Internet και το Internet of Things. Οι εκτιμήσεις των ερευνητών κάνουν λόγο για ταχύτητες που θα μπορούν να φτάσουν έως και το 1 ΤΒ/s, επίδοση που προκαλεί δέος. Όπως αναφέρεται παραπάνω, θα αργήσει πολύ να υλοποιηθεί το 6G, αφού ακόμα και για το 5G έπρεπε να περάσουν αρκετά έτη έρευνας και εξέλιξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του 5G ξεκίνησε από το 2008 για να φτάσουμε στο 2020, το οποίο αποτελεί το έτος της καθολικής εφαρμογής του.

Εύλογο είναι να περιμένουμε ότι η έναρξη της ανάπτυξης του 6G μπορεί να τοποθετείται χρονικά στο παρόν, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής αναμένεται να τα δούμε στο απώτερο μέλλον. Η έννοια της συνδεσιμότητας σε δίκτυα τόσο υψηλών ταχυτήτων εκτιμάται ότι θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που μπορεί να οριστεί σήμερα, ενώ πολλές διαφορετικές υπηρεσίες θα μπορούν να διεκπεραιώνονται με αμεσότητα και σαφήνεια, αλλάζοντας την καθημερινότητα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως προβλέπουν ότι ένα δίκτυο έκτης γενιάς θα επιτρέπει το downloading 40 ή 50 ταινιών σε ποιότητα 4Κ μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο, γεγονός που μοιάζει να αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook