Χάπι του βιασμού: Η ουσία που ψάχνουν στην 24χρονη – Τα συμπτώματα που προκαλεί

χάπι-του-βιασμού-η-ουσία-που-ψάχνουν-στ-1349724

Στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να αποδειχθεί αν είχαν ρίξει κάποια ναρκωτική ή άλλη ουσία στο ποτό του θύματος στρέφεται το ενδιαφέρον στην υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο. Στα εργαστήρια τοξικολογίας του ΑΠΘ, εξετάζουν εάν χορηγήθηκε στην 24χρονη είναι μια άχρωμη, άοσμη, άγευστη ουσία – συνήθως είναι σε υγρή μορφή -, η οποία είναι ευρέως γνωστή ως το χάπι του βιασμού και η οποία ονομάζεται γ- υδροξυβουτυρικό οξύ.

Την ουσία αυτή ψάχνουν να βρουν αν ανιχνεύεται στον οργανισμό της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής TlIve στον Alpha. Όπως αναφέρθηκε, η δυσκολία στη συγκεκριμένη ανίχνευση είναι ότι η ουσία αυτή παράγεται και φυσικά στον οργανισμό μας άρα για να διαπιστώσουν και να είναι σίγουροι αν δόθηκε το αποκαλούμενο χάπι του βιασμού, θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι βρίσκεται στον οργανισμό από ένα ποσοστό και πάνω

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή σημείωσε πως το γ- υδροξυβουτυρικό οξύ περιγράφεται ως το χάπι ή ουσία του βιασμού και χρησιμοποιείται, δυστυχώς, σε τέτοια περιστατικά. «Έχει συνέργεια με το οινόπνευμα και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη δράση και το πρόβλημα είναι στον προσδιορισμό της».

Τα συμπτώματα από το αποκαλούμενο χάπι του βιασμού

Όταν χορηγηθεί, «τα πρώτα συμπτώματα είναι μια ψευδαίσθηση ευφορίας, υπνηλία, μειωμένο άγχος και μπορεί να συνεχίσει σε απώλεια αισθήσεων. Σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει και σε επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και σε βραδυκαρδία, σε υποθερμία, ναυτία με εμετούς και όταν έχουμε ακόμα μεγαλύτερη χορήγηση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο», εξήγησε ο κ. Κούτσγης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αν υπερβαίνει ένα μέγεθος και πάνω η ουσία, βρεθεί σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να πιστοποιηθεί ό είναι αποτέλεσμα χορήγησης. Αν ήταν μικρότερη ποσότητα μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι αποτέλεσμα ενδογενούς παραγωγής, δηλαδή φυσιολογική ποσότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook