Χάος στην OpenAI: Κοντά στη μαζική παραίτηση εκατοντάδες υπάλληλοι

χάος-στην-openai-κοντά-στη-μαζική-παραίτηση-1800203

Εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της OpenAI υπέγραψαν επιστολή με την οποία απειλούν να εγκαταλείψουν την εταιρεία τεχνολογίας, εκτός εάν παραιτηθούν “όλα τα σημερινά μέλη του διοικητικού συμβουλίου”, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η απόφαση, σύμφωνα με το WIRED και την Wall Street Journal, προκλήθηκε από την απροσδόκητη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να απολύσει τον CEO της εταιρείας, Σαμ Άλτμαν, την Παρασκευή (17/11).

Οι εργαζόμενοι της OpenAI που υπογράφουν την επιστολή κατηγορούν το διοικητικό συμβούλιο ότι “έθεσε σε κίνδυνο το έργο τους και υπονόμευσε την αποστολή της εταιρείας” ενώ απορρίπτουν την εκτίμηση ότι η OpenAI προχωρούσε πολύ γρήγορα χωρίς να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια.

“Το έργο μας για την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης διαμορφώνει παγκόσμιους κανόνες”, γράφουν.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόλυση του Σαμ Άλτμαν κορυφαία στελέχη της εταιρείας αποχώρησαν οικειοθελώς.

Tι απάντησε η εταιρεία στην απόλυση Άλτμαν

Αν και το τοπίο γύρω από την απόλυση του Άλτμαν παραμένει θολό, καθώς κανείς δεν είχε καταλάβει ότι “κάτι πάει λάθος” με τον Άλτμαν, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανέφερε πως ο ίδιος δεν ήταν “σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του” μετά από μια σειρά συγκρούσεων σχετικά με την κατεύθυνση της εταιρείας, με ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η νεοσύστατη εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή (17/11) ότι το διοικητικό της συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα μετά από επανεξέταση ότι οι ενέργειες του Άλτμαν, τις οποίες δεν διευκρίνισε, “εμπόδιζαν την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του“.

Η δήλωση της εταιρείας, ασυνήθιστα ειλικρινής για μια τέτοια κατάσταση, ανέφερε: “Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Άλτμαν να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI“.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook