Χάος στη Βρετανία: Τρυπούν αυτοκίνητα για να κλέψουν τα καύσιμα από τα ρεζερβουάρ | Video

χάος-στη-βρετανία-τρυπούν-αυτοκίνητα-1289425

Η έλλειψη καυσίμων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Βρετανία

Και ενώ το χάος με τις ελλείψεις καυσίμων συνεχίζεται στη Βρετανία, ορισμένοι ανοίγουν τρύπες σε αυτοκίνητα προσπαθώντας να «αρπάξουν» την -πολύτιμη πλέον- βενζίνη.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύει η εφημερίδα «The Sun», ένας άνδρας εξηγεί πώς το αυτοκίνητό του έγινε στόχος κλεφτών.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «αυτό που έκαναν αυτοί οι τύποι είναι να έρθουν και να μου αφαιρέσουν όλα τα καύσιμα. Πάντα κλειδώνω το αυτοκίνητό μου. Άνοιξαν τρύπα στο αυτοκίνητό μου».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να βρει τρόπους, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα.

Το Σάββατο, o ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών, καθώς πολλά πρατήρια έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, υπάρχουν σκέψεις να επιστρατευθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων.

Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος του βρετανικού «Guardian», την ίδια ώρα που η βρετανική κυβέρνηση αίρει προσωρινά την ισχύ των αντιμονοπωλιακών κανονισμών, επιτρέποντας στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να έλθουν σε επαφή και να συντονιστούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα.

Ο υπουργός Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ ανέφερε ότι η άρση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς καυσίμων, τους προμηθευτές, τους μεταφορείς και τους λιανοπωλητές προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τη διαταραχή στην αγορά. «Πρόκειται για πρόβλημα στις αλυσίδες εφοδιασμού και όχι για έλλειψη αποθεμάτων καυσίμων», ξεκαθάρισε.

Εκπρόσωποι του κλάδου της ενέργειας ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους με δήλωσή τους ότι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αγορές πανικού από πλευράς των πολιτών και όχι με μια πανεθνική μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων καυσίμων.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook