Χανιώτισσες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Ρομά στο Πάρκινγκ «Ρεγγίνα»

χανιώτισσες-έπεσαν-θύματα-ξυλοδαρμο-937049

Ένταση και επεισόδια μέσα στο χώρο του πάρκινγκ Ρεγγίνα προκάλεσαν για μια ακόμη φορά Ρομά, που χειροδίκησαν εναντίον μιας μητέρας 4 ανήλικων παιδιών και της μητέρας της, παρουσία πολλών περαστικών στα Χανιά.

Όλα όσα κατήγγειλε στο zarpanews.gr η μία από τις δύο γυναίκες που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού προκαλούν πραγματικά σοκ, καθώς η κατάσταση φαίνεται πως, υπό την ανοχή της αστυνομίας, έχει ξεφύγει για τα καλά.

Η καταγγέλλουσα στάθμευσε το αυτοκίνητό της δίπλα ακριβώς από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο οικογένειας Ρομά. Η οδηγός κατεβαίνοντας, έριξε μία ματιά στο χώρο και στο αυτοκίνητο και για λόγους ασφαλείας, κοίταξε την πινακίδα του παραπλήσιου αυτοκινήτου.

Οι Ρομά, θεωρώντας το βλέμμα της οδηγού στοχευμένο και ρατσιστικό, νόμιζαν πως η γυναίκα ήθελε να τους δημιουργήσει πρόβλημα.

Ακολούθησε λεκτική επίθεση εναντίον των δύο γυναικών και σπρωξιές, ενώ στη συνέχεια η μητέρα της οδηγού, δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί το στόμα της.

Σοκαρισμένη από την εικόνα της τραυματισμένης μητέρας της η οδηγός, αφήνοντας τα παιδιά που άρχισαν να κλαίνε και να ουρλιάζουν, προσπάθησε να βοηθήσει τη μητέρα της, αλλά δεν πρόλαβε, αφού ο άνδρας της οικογένειας, ήρθε από πίσω τη βούτηξε από τα μαλλιά, την έριξε κάτω και την κλώτσησε στα πλευρά.

Όλο αυτό το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βοηθήσουν, πλην μιας κυρίας που κάλεσε την αστυνομία.

Στον τόπο του επεισοδίου έφτασαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποίοι, όπως καταγγέλλει το θύμα, έκαναν απλά μια παρατήρηση στους Ρομά.

Στη συνέχεια ρώτησαν τη γυναίκα, αν επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση για το συμβάν, ωστόσο εκείνη, έχοντας στο μυαλό της τον πανικό και τον τρόμο που είχε καταλάβει τα παιδιά της, αλλά και φοβούμενη, ενδεχόμενες συμπεριφορές αντεκδίκησης των Ρομά, «δείλιασε» και έκανε πίσω. Μάλιστα τη στιγμή που κατήγγειλε σε έντονο τόνο από την ταραχή το περιστατικό, δέχθηκε παρατήρηση από τους αστυνομικού, να χαμηλώσει την ένταση της φωνής της, για να μην έχει πρόβλημα!

Συμπτωματικά στο πάρκινγκ λίγα λεπτά αργότερα, βρέθηκαν και δύο βαν της Αστυνομίας και τότε, αφού ο επικεφαλής ενημερώθηκε για το συμβάν, παρενέβη και έδιωξε τους Ρομά από το πάρκινγκ.

Νωρίτερα είχε ειδοποιηθεί και ο σύζυγος της οδηγού, ο οποίος φτάνοντας και βλέποντας την οικογένειά του σε αυτό το χάλι, ρώτησε έναν άνδρα από τους Ρομά, γιατί αντέδρασαν με αυτό το βίαιο τρόπο. Αρχικά εκείνος είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και απλά ήταν ένας τσακωμός μεταξύ γυναικών αλλά μετά την επιμονή του συζύγου να μάθει την αιτία του ξυλοδαρμού, απάντησε ότι ένιωσε ότι προκλήθηκαν ρατσιστικά και  για αυτό θεώρησαν σωστό να αντιδράσουν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αποτέλεσμα των εφιαλτικών στιγμών που βίωσαν τα παιδιά, βλέποντας τη μητέρα και τη γιαγιά τους τραυματισμένες, είναι να έχουν τρομοκρατηθεί σε σημείο, που όπως τόνισαν τα ίδια «να μην θέλουν να κατέβουν ξανά στα Χανιά και να μην ξαναπαρκάρουν ποτέ σε εκείνο το μέρος για να μην τους κάνουν κακό».

zarpanews.gr

35 thoughts on “Χανιώτισσες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από Ρομά στο Πάρκινγκ «Ρεγγίνα»

  1. Μάρτυρας στην όλη υπόθεση: Οι κυρίες χρησιμοποίησαν ρατσιστικά επίθετα και βρισιές και σήκωσαν και χέρι να βαρεσουν ένα παιδάκι Ρομά. Μετά λογικά τις έφαγαν και αφού είχαν τη ουρά τους βρεγμένη δεν τόλμησαν να κάνουν και μήνυση. Βέβαια όταν κάποιος παρανομει καλούμε την αστυνομία και ούτε και αυτό έκαναν. Λάθος οι κυρίες σε όλα τα επίπεδα.

      1. Κυριολεκτώ: Βρωμεροί, γιατί κοντά τους κρατάς τη μύτη σου, και υπάνθρωποι γιατί υποβαθμίζουν τον τόπο που ζουν με αυτά που κάνουν, κλέβοντας, ζητιανεύοντας, ρυπαίνοντας και παρανομώντας. Έχεις αντίλογο εκτός από τα γραφικά για τις πηγάδες;

  2. Παντα παρκαρω διπλα τους οταν κατεβαινω για στιβο με το γιο μου,ποτε δεν ειχα πρόβλημα…Ισα ισα που βλεπω και τα κοπελακια τους καθε απογεμα να καθουνται να διαβαζουνε και να γραφουνε σε κατι αυτοσχεδια τραπεζακια…Λυπαμαι μα επειδη ξερω το ρατσισμο και την κακομοιριά του μεσου Χανιωτη δεν με πειθει…

    1. Ναι μούσκαρε. Δεν έχεις δει ούτε να μπαινοβγαίνουν με τα κοπελάκια τους στα μαγαζιά και να κλέβουνε. Δεν έχεις δει να ζητιανεύουν και να ενοχλούν τους τουρίστες. Δεν έχεις δει να βρωμίζουν τον τόπο. Δεν έχεις δει να οδηγάνε χωρίς δίπλωμα και χωρίς ασφάλεια. Δεν έχεις δει να καίνε λάστιχα και σκουπίδια. Δεν έχεις δει να κλέβουν οτιδήποτε μεταλλικό αξίας, μέχρι και καπάκια υπονόμων ή υδροληψίες του ΟΑΔΥΚ, αδιαφορώντας για το πολλαπλάσιο κόστος των ζημιών τους. Δεν έχεις τα έχει δει όλα αυτά, μόνο το ρατσισμό του Χανιώτη βλέπεις. Μούσκαρε.

  3. Να υποθέσω ότι η ίδια ομάδα Ρομά παρενοχλέι τον κόσμο στο πάρκινγκ στο θέατρο της Ανατολικής τάφρου και με το ΄ζορι προσπαθεί να τους πουλήσει καθαριστίρες για τα τζάμια του αυτοκινήτου, η αστυνομία απούσα και προκλητικά αδιάφορη. Η παραβατικότητα των διαφόρων ομάδων Ρομά στη πόλη των Χανίων έχει χτυπήσει κόκκινο. Ηρθε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.

  4. Γιατί δεν γράφεται πόσα χρήματα χρειάζονται για υποβολή μήνυσης; Και επειδή γνωρίζω άλλη περίπτωση αυτοί έχουν το δικαίωμα να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο και να περνούν αναβολές κι εσύ αλίμονο σου αν δεν πας. Σε αυτό το μ…..λο ζούμε

  5. Καταρχάς το ίδιο το άρθρο είναι ρατσιστικό από τον τίτλο του. Χανιώτισσες χτυπήθηκαν από Ρομά. Κ οι Ρομά Έλληνες είναι είτε σας αρέσει είτε όχι…

    1. Δεν είναι Έλληνες το γένος, είναι Έλληνες την ιθαγένεια. Οι Ρομά είναι διαφορετική φυλή, ίδια εδώ και αιώνες, με δικιά τους κουλτούρα, γλώσσα, ήθη και έθιμα. Δεν ενσωματώνονται ποτέ στην κοινωνία που ζουν. Όσο δεν ενοχλούν με την συμπεριφορά τους μια χαρά. Όταν (δηλαδή πάντα) παρανομούν, μας ενοχλεί. Δεν πρόκειται για ρατσισμό, όσο κι αν σας αρέσει η λέξη.

      1. Τι λες βρε αμορφωτε, ποιος ειναι ελληνας το γενος; Ειμαστε ενα συνοθυλευμα απο τουρκοσπορους, λατινους, σαρακηνους κ οτι αλλο περασε στους αιωνες απο την Κρητη. Τι νομιζεις οτι εισαι, γνησιος απογονος του Μεγαλεξαντρου; Χαχαχα εισαι πολυ γελοιος.

        1. Βλακάκο, το γένος δεν ορίζεται από το αίμα αλλά από τον πολιτισμό. Αν αισθάνεσαι το ίδιο πολιτισμένος με τους γύφτους, τράβα σε τσαντίρι.

  6. Χαχαχα διαβάζουνε τα ατζιγγανακια….. Εγώ όσες φορές παρκάρω δεν είχα πρόβλημα και τα ατζιγγανακια κάπνιζα ε δε διαβάζανε χαχαχα άκου διαβάζανε

  7. Η Αστυνομία πρέπει να σοβαρευστεί επιτέλους σε αυτη την πόλη. Αυτή η χαλαρότητα είναι απαράδεκτη. Τα προβληματικά σημεία είναι γνωστά σε όλους. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία εκεί. Γι΄αυτόν το λόγο πληρώνονται και όχι για να συχνάζουν στις καφετέριες της πόλης και να ασχολούνται με τα κινητά τους. Επίσης, από και ως που επιτρέπεται να στρατοπεδεύει κανείς χωρίς άδεια εντός δημοτικού πάρκινγκ; Θα το επέτρεπε αυτό οποιαδήποτε δημοτική αρχή του εξωτερικού; Προφανώς, ο προορισμός αυτού του χώρου είναι διαφορετικός. Τέλος, θα πρέπει οι αστυνομικοί να εγκαταλείψουν αυτή τη δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία και να δρουν αυτεπαγγέλτως όταν απαιτείται. Και κάτι άσχετο: ΤΡΟΧΑΙΑ σε αυτή την πόλη υπάρχει άραγε; Γιατί αν υπάρχει θα έπρεπε να ντρέπονται. Κάθε μέρα, υπάρχουν εκατοντάδες διπλοπαρκαρισμένα σε όλο το κέντρο και η Τροχαία είναι άφαντη!!

    1. Να ντραπεί η αστυνομία στα Χανιά; Από πότε; Οι χειρότεροι δημόσιοι υπάλληλοι ακόμα και από τους στρατιωτικούς έχουν καταντήσει. Τροχαία ή περιπολία; Απλά ούτε λόγος! Πλήρωνε κορόιδο φορολογούμενε…κι αν σου κάνουν και τη χάρη κι εμφανιστούν όταν τους καλέσεις (αν δεν σε έχουν σφάξει), οφείλεις να τους κάνεις και άγαλμα που κάνουν απλά τη δουλειά τους.

  8. Η όλη φάση μου θύμισε ότι μου είχε συμβεί τον Αύγουστο στο κάτω πάρκινγκ, ένα γυφτάκι πείραζε το αμάξι μου και μου έβγαλε με το ζόρι τούς υαλοκαθαριστήρες, και επειδή εξαγριώθηκα έπεσε πάνω όλη η φαμίλια να με φάει. Ήτανε ευτυχώς και άλλος κόσμος και με υποστήριξε και οι γύφτοι κάνανε πίσω. Μετά όταν ανέβηκα πάνω εκεί που τώρα είναι το πάρκινγκ των λεωφορείων απέναντι από το Κρήτη, βλέπω έναν αστυνομικό σε μηχανή, ο οποίος και καλά ρύθμιζε την κυκλοφορία επειδή ήτανε Σάββατο και είχε λαϊκή. Το λέω και καλά γιατί ο τύπος ήτανε εντελώς αδιάφορος βαριότανε τη ζωή του…και όταν του είπα το περιστατικό μου είπε εντελώς κυνικά, ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ, ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Αυτή είναι δυστυχώς η αστυνομία στα Χανιά χαβαλές και φραπές στα καφε και στους πεζόδρομους, έργο μηδέν.

  9. Μπηκανε ουλα τα βουγια που ξεχασανε οτι ο παππούς τους και η γαιγια τους κυκλοφορουσε ξυπολητοι στο χωριο και εχουνε κι αποψη για τους Ρομα…Εχει ο καιρος γυρισματα ,εχει ο καιρός γυρισματα…

    1. Δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση μούσκαρε. Η γενιά τογ πατέρα μου μεγάλωσε ξυπόλητη, αλλά ούτε κλέφτες ήταν ούτε ζούσαν παρασιτικά ζητιανεύοντας. Δουλεύανε σαν τα σκυλιά στα χωράφια. Οι γύφτοι έχουν πολλά λεφτά οι περισσότεροι αλλά η ζωή τους είναι αυτή που περιέγραψα. Άσε λοιπόν τα γυρίσματα του καιρού και τα λοιπά δακρύβρεχτα.

    1. Στην Κρήτη ο εμφύλιος δεν έλαβε την έκταση που είχε στην υπόλοιπη Ελλάδα, για διάφορους λόγους. Ελλείψει αγριοτήτων τύπου Μελιγαλά και λόγω της αντιπάθειας των Κρητικών προς τις δικτατορίες όπως αυτή του 67, καλλιεργήθηκε μια συμπάθεια προς την αριστερά και μια αντιπάθεια προς την δεξιά. Αποτέλεσμα τα ποσοστά Πολ Ποτ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

  10. όλοι οι συμπονετικοί αναρχοάπλυτοι των πακιστανών και των ατσίγγανων και όχι ρομά σιγά μην είναι από την Ρώμη……..εμφανίστηκαν να τους υποστηρίξουν!»Μούσκαρε» εσύ μπορεί να νιώθεις τουρκος,Πακιστανός αφγανός,ατσίγγανος και να είσαι και όλας αλλά μην μας βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι!

    1. Κρητικοι δεν εισαστε σιγουρα παντως εσυ και τα ρατσιστικα μορφωματα απο πανω,αυτο ειναι σιγουρο…κρητικακηδες μπορει…Α ξεχασα!!!Οι αθιγγανοι δεν νοικιαζουν τα RBNB σας ουτε πανε στα φλωροεστιατορια σας…Χα!!!μα αν σου κουνησει κανας μελαμψος κανα 100 ευρω ,απο πισω θα τρεχεις σα ντο σκυλο κακομοιρη!!!! ε κακομοιρη!!!!

      1. «Μούσκαρε» όνομα και πράμα δεν πάει άλλο αυτή η καραμέλα ότι όποιος δεν γουστάρει τους «μελαμψούς» όπως εσύ και οι παρέες σου είναι φασίστας!είμαστε απλά Έλληνες που δεν γουστάρουν την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας με την βρωμογυφτιά τους σύριους-πακι-άπλυτους-ΜΚΟ-αριστερούς-Βούλγαρους-αλβανούς εσύ νιώθεις η είσαι πακιστανόγυφτος με γεια σου με χαρά σου εμείς δεν τους θέλουμε στα Χανιά χώνεψε το!!!!!!!

        1. Ευτυχως ομως που εσυ και η παρεα σου εισαστε κατι αγραμματοι γκαουμπιουδες που καμια δυναμη δεν εχετε,μονο να χυνετε τη χολη σας δεξια κι αριστερα ανωφελα,βεβαια τα κοπελια σας τα αναθρεφετε σα ντα μουτρα σας ,μα μικρο το κακο…!!!!(Ευτυχως)

      2. Ναι σωστά, δεν νοικιάζουν airbnb, κοιμούντα στα ντάτσουν στη ρεγγίνα, στο lidl κλπ και κλέβουν νερό ρεύμα κλπ από όπου βρουν. Εμείς που δίνουμε 500 ευρώ νοίκι είμαστε μ…κες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook