Χανιώτισσα καταγγέλλει την Αστυνομία για πρόστιμο – Έπρεπε να… παντρευτούν για να τη γλιτώσουν | Photos

χανιώτισσα-καταγγέλλει-την-αστυνομί-1134541
Φωτογραφία αρχείου

Σε επώνυμη καταγγελία ότι δέχτηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού επειδή δεν φορούσε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο, όπου όμως βρισκόταν μαζί με τον σύντροφό της και όχι κάποιον άγνωστο, προχωράει επώνυμα Χανιώτισσα επαγγελματίας. Η κα Σοφία Χαραλαμπάκη, καταγγέλλει τον υπερβάλλοντα ζήλο αστυνομικού που τη σταμάτησε, όπως φαίνεται και στο πρόστιμο που της επιβλήθηκε, στις 26 Ιανουαρίου, σε έλεγχο για την τήρηση των επιδημιολογικών μέτρων.

Η κα Χαραλαμπάκη τονίζει ότι μετέφερε καυσόξυλα με αυτοκίνητο, όντας μαζί με τον σύντροφό της, με τον οποίο όμως δεν είναι παντρεμένη. Ένας από τους αστυνομικούς που τους σταμάτησε όμως, αποφάσισε να της επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ γιατί δεν φορούσε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο.

Η καταγγέλλουσα τονίζει το παράλογο του προστίμου. Αναρωτιέται ποια είναι η λογική να ελέγχεται κανείς για μάσκα όταν είναι μαζί με τον σύντροφό του μέσα στο αυτοκίνητο και προβληματίζεται αν θα έπρεπε να… παντρευτούν για να μην επιβληθεί το πρόστιμο. Ακόμα όμως επισημαίνει ότι στο έγγραφο του προστίμου, δεν αναφέρεται ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά γράφει απλά ότι δεν φορούσε μάσκα, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ότι ενδεχομένως να ήταν και πεζή.

Η ίδια υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, παρουσιάζοντας και δελτίο αποστολής που είχε μαζί της εκείνη τη στιγμή και λέγοντας μάλιστα πως, όταν ζήτησε από τον αστυνομικό να εξηγήσει γιατί δεν το ανέφερε στο έγγραφο, εκείνος φέρεται να την απείλησε ότι θα επιβάλει πρόστιμο και στον σύντροφό της, αν δεν φύγει.

Δείτε το έγγραφο:

Η κα Χαραλαμπάκη κατέθεσε ένσταση, την οποία απέστειλε και στο zarpanews.gr:

«Κύριοι,

Την ημέρα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 πήγαινα με τον σύντροφο μου Christopher David Green, Αγγλικής υπηκοότητας, να παραδώσω καυσόξυλα στην οδό Κυριάκου Γεωργιακάκη στην Αμπεριά. Η ώρα ήταν γύρω στις 16:50, όταν με σταμάτησαν αστυνομικοί στην οδό Παπαναστασίου 23, για έλεγχο.

Τους έδειξα τα χαρτιά μου, δηλαδή το Δελτίο Αποστολής και την Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών (για λιανικές πωλήσεις). Είμαι Αγρότης Κανονικού Καθεστώτος.

Αφού έλεγξαν τα στοιχεία μου και δεν μπορούσαν να μου προσάψουν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, αποφάσισε ο ένας εξ αυτών να μου βάλει πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο.

Νομίζω ότι ο λόγος είναι καθαρά εισπρακτικός και δεν έχει σχέση με την μετάδοση της νόσου Covid 19. Όταν διάβασα το χαρτί του προστίμου, ανακάλυψα ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο και όχι πεζή. Όταν ξαναγύρισα στο σημείο εκείνο, να ρωτήσω τον αρχιφύλακα γιατί δεν αναγράφεται η αλήθεια, μου είπε ότι αν δεν φύγω αμέσως θα επιβάλλει πρόστιμο και στον σύντροφο μου. Πιστεύω ότι η επίδειξη εξουσίας μόνο καλό δεν κάνει, αλλά προξενεί φόβο, αδικαιολόγητα.

Ενίσταμαι για το άδικο πρόστιμο και σας επισυνάπτω τα εξής:

Πράξη επιβολής προστίμου

Παραστατικά (Δελτίο Αποστολής και Απόδειξη Λιανικών Συναλλαγών)

Σοφία Χαραλαμπάκη»Η απάντηση στην ένσταση αναμένεται.

zarpanews.gr

16 thoughts on “Χανιώτισσα καταγγέλλει την Αστυνομία για πρόστιμο – Έπρεπε να… παντρευτούν για να τη γλιτώσουν | Photos

    1. Παρέλαβα την κλήση διότι μου είπαν, οι αστυνομικοί, ότι αν δεν την παραλάβω δεν έχω δικαίωμα να κάνω ένσταση. Το όνομα του αρχιφύλακα βρίσκεται στο χαρτί της κλήσης. Το zarpanews για ευνόητους λόγους, έχει σβήσει το όνομα του.

  1. ΚΑι πόυ ξέρει ο αστυνομικός ότι έχετε σχέση, τότε όλη θα χρησιμοπιουμε την ίδια δικαοιολγια είτε είναι αληθεία είτε ψέματα.

  2. Απαγορεύεται δύο ξεχωριστά νοικοκυριά να συναντιόνται εντός του οχήματος. Τί δεν καταλαβαίνεις κούκλα μου; Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και επίσης για τα ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί αλλά συζούν αυτό πρέπει να φαίνεται στα φορολογικά σου. Αυτό που το παίζετε και έξυπνοι, ρωτήστε τους λογιστές σας.

    Κάποιοι βέβαια τα κρύβουν και αυτά ή δεν έχουν κάνει τις αλλαγές που επίσης είναι παράνομο για φορολογικούς λόγους.

    1. Τι λες ρε μογλη? Πηγαινε ρε μαγκα μου να σε ελεγξει κανενας ψυχιατρος γιατι δεν εισαι καλα και μαλλον πως πρεπει να σε κλεισουν μεσα… Μηπως πρεπει και να γ@μηθουμε μεσα στο αυτοκινητο για να αποδειξουμε στο οργανο οτι ειναι ο/η γκομενος/α μας? Αντε τελειωνετε, κουρασατε!

      1. Άσε Μπαμπά, θα φάτε κούλη μέχρι τη δευτέρα παρουσία του. Σας έπεφτε μικρός ο Τσίπρας και ψωνίσατε από σόι. Αν δε μπορείς να καταλάβεις το έννομο. μπορείς να πάρεις τα βουνά να μας το παίξεις αντάρτης. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος

        https://www.dimokratiki.gr/10-11-2020/lockdown-metakiniseis-ti-ischyei-gia-ta-zeygaria-poy-den-echoyn-pantreytei/

  3. Νομικά έχει άδικο,ηθικά έχει δίκιο.Αν κρατούσαν της φορολογικές δηλώσεις τους,ώστε να φαίνεται η κοινή οικία,δεν θα είχαμε θέμα συζήτησης. Μέση λύση ίσως είναι να σβηστεί η κλήση λόγω λανθασμένων στοιχειων(αφού δεν ήταν πεζή αλλά σε αμαξι).Προσωπικά δεν το βλέπω να γίνεται βέβαια….

  4. Καθόμαστε και συζητάμε με νομικούς όρους αν ένα ζευγάρι ταξίδευε μαζί μέσα σε ένα αυτοκίνητο τώρα? Πάτε καλά μωρέ? Α ρε Όργουελ γατακι…

  5. Παίδες διανύουμε την χρυσή εποχή του ρουφιάνου ,και του εξουσιομανη. Δυστυχώς έχουμε και στα Χανιά μας σε απόθεμα από αυτούς πχ Kosmas….

  6. Γενικοτερα τα οργανα καλο ειναι να ειναι πιο διαλακτικοι και κοντα στον απλο κοσμο καθως δεν εχουν τπτ να χωρισουν με εμας (αρκετοι ειναι αυτοι αλλα ειναι και καποιοι υπερυπαλληλοι που θελουν καμια σφαλιαρα ακομα και απο συναδελφο τους (λεω εγω τωρα) να επανελουν στην πραγματικοτητα αλλα ειναι αλλο θεμα) προφανως πιεζοντε απο «πανω» για εισπρακτικους λογους..γιαυτο κανενας μεγαλος δεν τοποθετητε επισημα και ουτε δινοντε λυσεις σε τρυπες του νομου οπως μασκα σε ανθρωπους που σηζουν, ασκηση εντος νομου κτλ.. ξανα λεω εγω τωρα…απο την αλλη και το 300ρι για τον κανενα λογο ειναι λαλακια, αδικο και σκληρο στην εποχη που ζουμε με την κριση που υπαρχει …αν τα χαμε λυσει ολα και ηταν το μονο προβλημα μας θα ελεγα οκ, αλλα εδω μας γλεντανε 13 χρονια (εχω χασει το μετρημα αν κανω λαθος στα χρονια διορθωστε)και δεν ανοιξε μυτη, τωρα δε θα μας γλεντουσαν???????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook