Χανιώτισσα δασκάλα ξεσπά: «Απαιτούν από παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση ενώ… δεν υπάρχει καν ίντερνετ στο χωριό τους!»

χανιώτισσα-δασκάλα-ξεσπά-απαιτούν-α-1135707

Απογοητευμένη από την οργάνωση και τον σχεδιασμό του συστήματος τηλεκπαίδευσης εμφανίστηκε η Φανή Μπουμπόναρη, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, σε επικοινωνία της στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά.

Όπως επισήμανε, είναι πολλές οι παραλείψεις στην υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης, με την κυβέρνηση να αποτυγχάνει παρότι είχε 8 μήνες να σχεδιάσει μία λειτουργική φόρμα ώστε να συνεχίσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους:

«Ως εκπαιδευτικός μένω σε αυτό που ζητήσαμε εξ αρχής, τα παιδιά να έρχονται σε μικρά τμήματα εκ περιτροπής και μία ημέρα θα μπορούσε να γίνεται τηλεκπαίδευση, ώστε να είναι τουλάχιστον 3 μέρες στο σχολείο με το 50% της ύλης. Το υπουργείο τα γνώριζε αυτά από τον Μάρτιο, όμως βλέπουμε τάξεις με 25, ακόμα και 28 παιδιά. Τώρα αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι ή θα πάνε στον παππού και τη γιαγιά. Αυτούς όμως δεν θέλουν να προστατεύσουν;»

Η ίδια έχει τρία παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή χρειάζονται τρεις υπολογιστές και πολύ καλή σύνδεση για να μπορούν τα παιδιά να συνδεθούν για τόσες ώρες χωρίς προβλήματα, κάτι που είναι αδύνατο μόνο και μόνο λόγω… γεωγραφικής θέσης και σήματος:

«Στα Ροδοπού πχ ο ΟΤΕ δεν έχει καν σταθερή γραμμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιφέρεια χρησιμοποιούν πια αποκλειστικά κινητά τηλέφωνα. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι μόνα τους στο σπίτι και έχουν ένα κινητό, των γονιών τους, για να κάνουν μάθημα.

Από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει έρθει τίποτα στα σχολεία. Επιπλέον, κάποιοι από τους αναπληρωτές καθηγητές που έρχονται για λίγο καιρό δεν έχουν σταθερές συνδέσεις για να διδάξουν από το σπίτι τους. Ακόμα κι αν έρθουν να κάνουν μάθημα από το σχολείο, η σύνδεση του ίντερνετ δεν μπορεί να αντέξει τόσες παράλληλες τηλεδιασκέψεις…»

Όσον αφορά τη αφορμή του κλεισίματος των σχολείων, που είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, η κα. Μπουμπόναρη ξεκαθάρισε οτι «ελάχιστα παιδιά μεταφέρονται από τους γονείς τους, αντίθετα παίρνουν λεωφορείο οπότε δεν υπάρχουν πολλές μετακινήσεις.»

Σχετικά με τα δωρεάν τάμπλετ, τόνισε οτι μερικά έχουν δοθεί από το Δήμο Πλατανιά, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας έχουν χορηγηθεί μόλις δύο τάμπλετ στη Γαύδο, πουθενά αλλού στα Χανιά.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιώτισσα δασκάλα ξεσπά: «Απαιτούν από παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση ενώ… δεν υπάρχει καν ίντερνετ στο χωριό τους!»

  1. Τα ιδια παντου!!!3 παιδακια διαφορετικες ταξεις ,ενα κινητο στο σπιτι!!!!

    Πώς θα κανω εγω μαθημα κερα -Μεως;;;

    Ενα ταμπλετ δεν επηρες παρα ηθελες Σκοιλ ελλικινου και μεγαλους περιπάτους…

    μα φταινε οι κεραταδες που σας εψηφισανε κι οι αλλοι κεραταδες που δεν αντιδρουνε,μαλλον πλακακια τα εχουνε κανει οι νεο-πασοκοι…

  2. Κ. Μπουμπόναρη, ευχαριστούμε για τα αυτονόητα που σχολιάζετε και είναι βεβαίως αντιληπτά και αναμενόμενα από ολο το λαό εκτός τα σαΐνια με τα διπλώματα του ……Χαρβαντ !! Βεβαίως εδ χρειάζεται να προσθέσουμε ότι ο ηλιθιος απόφοιτος του ….Χαρβαντ πέρασε την πόρτα του έχοντας την υποτροφία ……….»γιος πρωθυπουργού, τα λεφτά δεν είναι καν θέμα,, εχω κρατικές τράπεζες πίσω μου, λεφτά υπάρχουνε « !!!!!
    Και έτσι μέ του χρόνου τα γυρίσματα και τα λεφτά των Ελλήνων πήρε ένα πτυχίο επιτέλους και ήρθε και μας έκατσε στον σβέρκο ο ντενεκές και περνά αυτός καλά και μεις χειροτερα.
    Τώρα λοιπόν αυτός τώρα θα πάρει το …Χαρβαντ για να του πούνε τι να κάνει στο πρόβλημα που ανέδειξε
    η κ. Μπουμπόναρη την οποία ευχαριστούμε για την ενημερωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook