Χανιώτισσα ασφαλισμένη σε απόγνωση: Δεν της πληρώνουν αποζημίωση ασθένειας – Δεν δίνουν καν προθεσμία

χανιώτισσα-ασφαλισμένη-σε-απόγνωση-δ-1135573

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λάβει κανείς από τον ΕΦΚΑ, την αποζημίωση για αναρρωτική άδεια;

Η απάντηση, έτσι όπως την άκουσε με τα αυτιά της, μητέρα Χανιώτισσας εργαζόμενης, ήταν «μήνες». Και μάλιστα χωρίς να εξακριβώνεται πόσοι.

Φυσικά, φταίει ο… κορονοϊός. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Χανιώτισσα εργαζόμενη είχε λάβει αναρρωτική άδεια στις αρχές Οκτωβρίου για 15 μέρες και στη συνέχεια άλλες 15, λόγω εγκυμοσύνης. Όταν όμως η μητέρα της απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ για να μάθει πότε η κόρη της θα λάβει τα χρήματα για την αναρρωτική, – πράγμα που έγινε επίσης τον Οκτώβριο – η απάντηση που άκουσε, σύμφωνα με την ίδια, ήταν ότι στον ΕΦΚΑ εκείνη την περίοδο ασχολούνταν με τις άδειες του Αυγούστου και ότι θα χρειαζόταν να περάσουν… κάποιοι μήνες μέχρι να λάβει η εργαζόμενη το επίδομα ασθενείας.  Ειπώθηκε, αναφέρει η καταγγέλλουσα, ότι θα καθυστερούσαν πολύ μέχρι να φτάσουν στον Οκτώβριο.

Η μητέρα της εργαζόμενης υποστηρίζει ότι ως αιτία για την καθυστέρηση, της ανέφεραν… την πανδημία του κορονοϊού και ότι δεν ήταν σε θέση να πουν αν τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του 2020 ή… του χρόνου.

Αποτέλεσμα; Η ασφαλισμένη δεν έχει πληρωθεί για έναν ολόκληρο μήνα και έχει επιστρέψει στη δουλειά. Σαφής απάντηση για το πότε θα λάβει τα χρήματα δεν έχει υπάρξει και έφτασε στο σημείο να το καταγγείλει στα ΜΜΕ.

Μήπως στον ΕΦΚΑ να επιτάχυναν λίγο τις διαδικασίες; Ειδικά σήμερα, που όλη η κοινωνία στενάζει από το βάρος των υγειονομικών και οικονομικών δυσκολιών;

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιώτισσα ασφαλισμένη σε απόγνωση: Δεν της πληρώνουν αποζημίωση ασθένειας – Δεν δίνουν καν προθεσμία

  1. Αυτό το χρονοδιάγραμμα ακολουθείται από τον Απρίλιο. Βέβαια τότε βρισκόταν η υπηρεσία σε σύγχιση και δεν διεκπεραίωνε αναρρωτικές λόγω διευκρινίσεων για τις αναστολές από το κράτος. Όμως έχουμε Νοέμβριο και όλα αυτά είναι γνωστά πλέον, καταλαβαίνω ότι υπάρχει και υποστελέχωση, αλλά ρε παιδιά λεφτά είναι, ο άλλος δεν έχει εισόδημα από την εργασία του και περιμένει αυτή την ελάχιστη αποζημίωση..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook