Χανιώτης στα πρόθυρα κρίσης: «Έθαψαν» με κλαδιά το χωράφι του – Δεν μπορεί να μαζέψει ελιές | Photos

χανιώτης-στα-πρόθυρα-κρίσης-έθαψαν-869205

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκεται ένας Χανιώτης στο Συρίλι.

Εδώ και τρεις μήνες δεν μπορεί να μπει στον ελαιώνα του, αφού η μοναδική πρόσβαση για το χωράφι του είναι θαμμένη από κλαδιά, σκουπίδια, ξύλα και ξερόχορτα που έχει αποθέσει εκεί συνεργείο του Δήμου Πλατανιά, μετά από καθαρισμό που είχε γίνει στο σημείο.

Oπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr ο Χανιώτης που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στον Πειραιά, αλλά έχει χωράφια σε Ξαμουδοχώρι και Συρίλι μάλλον πρόκειται για κάποιο είδος… πολέμου του Δήμου, αφού έχουν καθαρίσει τους παρακείμενους δρόμους στην περιοχή και όλα τα άχρηστα υλικά και σκουπίδια τα έχουν στοιβάξει στο χωράφι του. Παράλληλα, όπως μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, όλα αυτά τα απόβλητα από τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν, πέρα από την αντιαισθητική εικόνα, έχουν μετατρέψει την περιουσία του ανθρώπου σε μία αυτοσχέδια… χωματερή, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μάλιστα παρά τις προ δύο μηνών είχε πάρει διαβεβαιώσεις, ότι το θέμα θα διευθετηθεί, σε επικοινωνία και επαφές που είχε τόσο, με ανθρώπους του Δήμου, όσο και με τον ίδιο το χειριστή του μηχανήματος που καθάρισε το σημείο, το χωράφι του παραμένει «θαμμένο», εκμεταλλευόμενοι μάλλον όλοι το γεγονός, ότι διαμένει στον Πειραιά.Πρόσφατα πάντως ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα, έστειλε συνεργείο για να ψεκάσει τα δέντρα, αλλά το χωράφι δεν ψεκάστηκε ποτέ, αφού η είσοδος παραμένει «φραγμένη» και λόγω της ιδιομορφίας του σημείου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης. Εκτός του ψεκασμού όμως, δεν μπορεί να γίνει ούτε το μάζεμα του καρπού, με αποτέλεσμα ο Χανιώτης να χάνει το εισόδημα που θα έβγαζε φέτος από το λάδι.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημά του περί «διαφυγόντα κέρδη»: » Εφόσον δεν ψεκάσαμε και ένα μεγάλο μέρος του ελαιόκαρπου θα’ χει πέσει από το δάκο και δεν μπορούμε να μαζέψουμε τις ελιές, ποιος θα μας πληρώσει το λάδι που θα χάσουμε; Θα το κάνει ο Δήμος, που μας έχει κάνει το χωράφι… αποθήκη;» διερωτάται ο απελπισμένος Χανιώτης, που περιμένει επιτέλους από κάποια αρμόδια χείλη μια υπεύθυνη απάντηση για όλη αυτή την απίστευτη κατάσταση που ζει, αλλά και τη δέουσα αποζημίωση για τη «χασούρα» από τη ζημιά που υπέστη.

zarpanews.gr

 

6 thoughts on “Χανιώτης στα πρόθυρα κρίσης: «Έθαψαν» με κλαδιά το χωράφι του – Δεν μπορεί να μαζέψει ελιές | Photos

  1. Έκανες το λάθος να ζεις Πειραιά και να έχεις χωράφια στο χωριό. Αυτό είναι το θέμα σου και αν νομίζεις θα βρεις το δίκιο σου είσαι γελασμένος, με δικά σου έξοδα θα ανοίξεις το δρόμο σου όσο για τα Διαφυγόντα κέρδη σου αυτό είναι ανέκδοτο.
    Χάνιωτης που ζει Αθήνα

  2. μην εμπιστευεσαι κανεναν. αυτα που λενε για περηφανια και τετοια ειναι μαρκετινγκ για τους τουριστες. Φραξ’το μεχρι τον δρομο και βαλε ανθρωπο απο το χωριο να περναει να το τσεκαρει και να ανεβοκατεβαινεις μια στο τοσο, κερνα και καμια τσικουδια στο καφενειο να τους κανεις φιλους γιατι αν περιμενεις απο φιλοτιμο… θα περιμενεις πολυ. Παλι καλα να λες που δεν σου το καταπατησανε. Αυτοι -οπως και σε ολη την ελληνικη επαρχια- λογαριαζουν μονο οσους μενουν εκει.

  3. Πάει για αποζημίωση ο τύπος.για αυτό δεν το καθαρίζει.θα βάλει και δύο εκτιμητές να πουν ότι είχε 600τονους λάδι και όλα καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook