Χανιώτης σεφ μαθαίνει στους Ρώσους τις ελληνικές γεύσεις | Photos + Video

χανιώτης-σεφ-μαθαίνει-στους-ρώσους-τι-1396130

Δύο μήνες και κάτι μετρά από τότε που έφυγε από τα Χανιά για την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, o σεφ Μανούσος Σηφοστρατουδάκης και ήδη έχει αναλάβει δράση! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κοινωνία της Αγίας Πετρούπολης με δέχεται με γρήγορους ρυθμούς που πολλές φορές αδυνατώ να χωνέψω. Συμμετείχα ήδη σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση και σε ένα διεθνές συνέδριο».

Ο Χανιώτης σεφ μαγείρεψε εθελοντικά για τους επιζώντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Μόλις έμαθε για την δράση του εθελοντικού οργανισμού «Nτομπροντόμικ» – ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσφέρει σίτιση σε ηλικιωμένους Ρώσους – ο Μανούσος επικοινώνησε με τους υπεύθυνους και αμέσως βρήκε ανταπόκριση. Τον κάλεσαν να οργανώσει ένα ειδικό event, το δείπνο για τους επιζήσαντες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, κλέβοντας μάλιστα τις εντυπώσεις!

«Ήταν πολύ συγκινητικό όλο αυτό που βίωσα. Με αγκάλιαζαν, με ευχαριστούσαν, μου ζητούσαν τις συνταγές. Πολλοί ήταν βουρκωμένοι καθώς έχουν ελληνικές αναμνήσεις» επεσήμανε ο ίδιος.

«Τους μαγείρεψα σούπα φακές στην τελειοποιημένη τους μορφή με κρέμα φέτας συνοδευόμενες από ελιές Καλαμών και σκορδόψωμο με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Για κυρίως τούς έφτιαξα μουσακά και τέλος το επιδόρπιο ήταν ένα κρεμώδες ζεστό ρυζόγαλο με αρώματα κανέλας, γλυκάνισου και γιασεμιού»

Ο Μανούσος, ερωτικός μετανάστης όπως εξομολογείται στο zarpanews.gr, βρήκε στην Ρωσία το όνειρό του. «Bρέθηκα στην Αγία Πετρούπολη λόγω έρωτα αλλά όσο βρίσκομαι εδώ συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι Ρώσοι δε γνωρίζουν για το ελληνικό φαγητό. Οπότε, ένιωσα το εσωτερικό κάλεσμα να μεταδώσω το ελληνικό πνεύμα μέσω του φαγητού. Ένιωσα και κατάλαβα ότι αυτό είναι το όνειρο μου. Η αποστολή μου σε αυτή την ζωή, να μεταδώσω την ελληνική κουζίνα στη Ρωσία»

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Ρωσία, λόγω του πολέμου, οι γεύσεις του Μανούσου τους ταξίδεψαν, τους έκανε να ξεχαστούν για λίγο. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω. Οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν και να τον ευχαριστούν!

«Επιβεβαιώθηκα και μέσω των σχολίων που έκαναν όταν βγήκε το βίντεο της εκδήλωσης. Είπαν ότι ήταν βαθιά συγκινημένοι που παρόλο το βαρύ κλίμα που επικρατεί τελευταία κατάφερα να τους κάνω να το ξεχάσουν. Πέρα από τα λόγια όμως, αυτό το είδα πολύ ζωντανά στην πράξη. Άνθρωποι ηλικίας πάνω από 80 όλοι τούς, χόρευαν, τραγουδούσαν και γενικότερα ήταν ευδιάθετοι σαν έφηβοι» τόνισε ο κος Σηφοστρατουδάκης.

«Η μαγειρική ενώνει τούς ανθρώπους»

«Οι άνθρωποι εξέφρασαν πολύ έντονα πόσο αγαπάνε την Ελλάδα και εγώ με την σειρά μου ένιωσα ότι εκπροσώπησα πως νιώθουμε εμείς για αυτούς» είπε.

Σε ερώτηση για το πως βιώνει την κατάσταση εκεί, ο Μανούσος απάντησε πως «το κλίμα για μένα είναι πολύ θετικό εδώ αλλά γενικά είμαι ένας άνθρωπος που εστιάζω στην θετική πτυχή των πραγμάτων και δίνω όλη μου την ενέργεια στο τι μπορώ να κάνω. Όχι στο να ανησυχώ και να μένω στάσιμος. Τα ΜΜΕ από ότι καταλαβαίνω φουσκώνουν αρκετά τα πράγματα έχοντας επικοινωνία και με τούς ανθρώπους μου στην Ελλάδα. Προσπαθώ να τους ενημερώνω για το πώς πραγματικά είναι γύρω μου.

Ο κόσμος ανησυχεί πολύ και σίγουρα δε θέλει το πόλεμο για κανένα λόγο. Εξαγριωμένος δεν είναι, ακούγεται βαρύ αλλά σίγουρα γίνονται διαδηλώσεις κατά του πολέμου στους κεντρικούς δρόμους της Αγίας Πετρούπολης».

Η σχέση του με την μαγειρική 

Ο Μανούσος εργάζονταν ως σεφ τα τελευταία χρόνια στα Χανιά. «Τη μαγειρική την επέλεξα αναζητώντας μία τέχνη για να μπορώ να εκφράζω το μέσα μου. Ένα μέσο μεταφοράς τής αγάπης προς τους ανθρώπους.

«Κάθε φορά που βλέπω τις θετικές αντιδράσεις των ανθρώπων που καταναλώνουν τη τέχνη μου, γεμίζω ενέργεια και κουράγιο να συνεχίσω το έργο μου.

Ο Χανιώτης σεφ έχει στόχο να μείνει μόνιμα στη Ρωσία και να κυνηγήσει το όνειρό του, να εξαπλώσει την ελληνική και κρητική κουζίνα!

zarpanews.gr

One thought on “Χανιώτης σεφ μαθαίνει στους Ρώσους τις ελληνικές γεύσεις | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook