Χανιώτης πατέρας στηλιτεύει το Αστικό ΚΤΕΛ: «Θα μπορούσε να έδειχνε λίγη ανθρωπιά» – Δείτε τί συνέβη

χανιώτης-πατέρας-στηλιτεύει-το-αστικ-1120935
Φωτό αρχείου

Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό; Συχνά το δίλημμα από καθαρά φιλοσοφικό, μετατρέπεται σε πραγματικό.

Χανιώτης, κάτοικος Τσικαλαριών, διηγήθηκε στο zarpanews.gr περιστατικό που αντιμετώπισε η κόρη του την Τετάρτη, η οποία αναγκάστηκε, όπως υποστηρίζει, να κατεβεί από λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ γιατί δεν είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει ολόκληρο εισιτήριο, αλλά μόνο το μισό, ενώ είχε ξεχάσει και το πάσο της.

«Όταν πήγε να πάρει το λεωφορείο, διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της στο σπίτι της», αναφέρει ο πατέρας της μαθήτριας, και συνεχίζει:

«Μη έχοντας το πορτοφόλι της δεν είχε χρήματα να πάρει λεωφορείο για να γυρίσει στα Τσικαλαριά. Ξεκίνησε να πάει με τα πόδια προς την κατοικία μας από το ΕΠΑΛ, και στο δρόμο κοντά στο ΙΚΑ συνάντησε μια φίλη της όπου της έδωσε χρήματα για μισό εισιτήριο, οπότε πήρε από το μηχάνημα έξω από το ΙΚΑ στις 8 το βράδυ πλέον, και έκανε σήμα στο πρώτο λεωφορείο που πήγανε για Σούδα για να την αφήσει στην διασταύρωση των Τσικαλαριών.

Έχοντας κόψει το εισιτήριο ο οδηγός τη ρώτησε πού είναι το πάσο του σχολείου. Του είπε ότι είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της, του εξήγησε ότι ήρθε με τα πόδια μέχρι το ΙΚΑ και της ζήτησε άλλο 1€. Με το αποτέλεσμα να την κατεβάσει στο σημείο όπου ανέβηκε.»

Εντέλει, όπως αναφέρει, αναγκάστηκε ο ίδιος να έρθει από την εργασία του που βρίσκεται στον Καβρό Αποκορώνου και να πάρει την κόρη του που φοβόταν στο σκοτάδι να διανύσει την απόσταση, καθώς είχε νυχτώσει.

Τι απαντά το ΚΤΕΛ

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, Γιάννη Καρτάκη, ο οποίος είχε γνώση του περιστατικού, υποστήριξε όμως ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

«Επειδή δεν είχε πάσο, ο οδηγός είπε στο κορίτσι ότι χρειαζόταν ολόκληρο εισιτήριο και έπρεπε να πληρώσει τη διαφορά. Δεν την κατέβασε όμως εκείνος. Το ίδιο το κορίτσι αποφάσισε να κατεβεί, όταν της είπε πως χρειαζόταν ολόκληρο εισιτήριο», υποστήριξε ο κ. Καρτάκης, σημειώνοντας πάντως πως αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε από τον οδηγό.

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα δεν είναι αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να πληρώσει τη διαφορά η μαθήτρια. Από τη στιγμή που δεν είχε πάσο, το νόμιμο ήταν να μην μπει στο λεωφορείο χωρίς ολόκληρο εισιτήριο. Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί να μην υπάρχει κατανόηση απέναντι σε ένα κορίτσι που έβγαλε μισό εισιτήριο και δεν ζήτησε να μεταφερθεί δωρεάν, ενώ έξω είχε πέσει το σκοτάδι.

Εκτός κι αν γίναμε… Αθήνα, όπου όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και η αλληλεγγύη και η κατανόηση είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Εκεί έγκειται και το παράπονο του πατέρα. «Θα μπορούσε να υπάρχει λίγη ανθρωπιά σε κάποιες καταστάσεις όταν αφορά τουλάχιστον ανήλικα παιδιά», αναφέρει ολοκληρώνοντας την επιστολή.

zarpanews.gr

8 thoughts on “Χανιώτης πατέρας στηλιτεύει το Αστικό ΚΤΕΛ: «Θα μπορούσε να έδειχνε λίγη ανθρωπιά» – Δείτε τί συνέβη

  1. Χρησιμοποιώ καθημερινά το λεωφορείο στη διαδρομή της Χαλέπας για να παω στη δουλειά μου. Και ο οποίος το χρησιμοποιεί καθημερινά γνωρίζει πολυ καλα ότι οι περισσότεροι οδηγοί (δυστυχως) δεν επιβιβαζουν άτομα όταν δεν έχουν το απαιτούμενο δικαιολογητικο. Και συνήθως είναι μαθητές φυσικά. Επίσης πολλες φορές είναι αδιανοητος ο τρόπος που μιλάνε στα μικρά παιδια. Γενικά οι οδηγοί του αστικού ΚΤΕΛ έχουν πολυ συχνά ανάρμοστη συμπεριφορά. Φαίνεται άλλωστε από τις συχνές καταγγελίες στο σάιτ σας, μέχρι και στη βαθμολογία που έχει η εταιρεία στη Google. Αγένεια? Πολυ συχνή! Παραβίαση μέτρων υγειονομικής προστασίας δηλαδη μασκα? Σχεδόν μόνιμη! Παραβίαση του ΚΟΚ, δηλαδή καπνίζουν ή μιλάνε στο κινητό? Εξίσου συχνή. Αδιαφορία, καθώς σε ορισμένους πρεπει να βαλεις τις φωνές για να σταματήσουν στη στάση? Επίσης συνηθες. Επαναλαμβάνω δεν αφορά όλους τους οδηγους. Αλλά αρκετούς. Και είναι μια τραγικη εικόνα! Ελπίζω να φτάσει στα αυτιά τους το σχόλιο. Αλλιώς μπορεί να γίνουν κ πιο συγκεκριμένες οι καταγγελίες. Πχ. Με φωτογραφίες που νομίζω ότι δε θα το επιθυμούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι υπηρεσίες τους, παρεχονται και με ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

  2. Λες και θα πέσει έξω η εταιρεία για 1-2-5€ !Εκει στο ΚΤΕΛ μαζευτείτε λίγο… Γιατί πολύ σύντομα το ΚΤΕΛ θα γίνει ΟΑΕΔ… Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    1. Εδω μωρε για να πας και να ρθεις στο κεντρο θες 3 ευρω!!!!!! Και κυνηγανε τους φουκαραδες του μαθητες και τους φοιτητες!

  3. Αυγο δεν ητανε- η κοτα το’κανε !!!!!!!!!! Το κοριτσι μπηκε στο λεωφορειο επειδη φοβοταν στο σκοταδι . Δηλαδη ο οδηγος της ειπε : δεν πειραζει που δεν εχεις 1€ ακομα , περασε κι εκεινη αποφασισε να κατεβει ;;;;;;;;;;;;;; Εχουμε γινει αυτοπτες μαρτυρες
    πολλες φορες της «ευγενειας» των οδηγων !!!!!!! Και ο προεδρος ξερει πολυ καλα πως λειτουργουν οι οδηγοι του , μην κανει τον καταπληκτο !! Δεν εχει δωσει ο ιδιος διαφορετικες οδηγιες για παρομοιες περιπτωσεις αλλωστε ! Ενω θα μπορουσε να το κανει οταν προκειται για μαθητες . Καθηκον ολων των επιβατων των λεωφορειων στα Χανια ειναι να δινουν σημασια ή και να καταγραφουν το γεγονος , οταν η συμπεριφορα των οδηγων ξεφευγει, ωστε αν συμβει κατι σε καποιον επιβατη να μπορουν να καταθεσουν οσα συνεβησαν .

  4. Είναι γεγονός και πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι το ΚΤΕΛ στα Χανιά είναι για τα…μπάζα, να μην πώ για κάτι άλλο. Παράπονα συνεχώς από τον κόσμο και κακές συμπεριφορές και από τους οδηγούς και αδιαφορία από την διοίκηση. Μου προξενεί όμως εδώ, εντύπωση και το κορίτσι. Ξεχνά και πορτοφόλι και πάσο, εντάξει ανθρώπινο, μετά συναντά τη φίλη της στο δρόμο και ενώ ξέρει ότι δεν έχει το πάσο της μαζί, άρα πρέπει να κόψει ολόκληρο εισιτήριο, εν τούτοις ζητά δανεικά ακριβώς το κόστος εισιτηρίου με πάσο, που όμως δεν κρατά, με αποτέλεσμα να της λείπει το 1 ευρώ, που δεν είναι κάτι το αξιόλογο που δεν θα μπορούσε η φίλη της να της δώσει.

  5. AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ pi1 : 1.Εσενα δε σου εχει τυχει ποτε να ξεψασεις κλειδια , πορτοφολι κλπ ;; 2. Πως ακριβως θεωρειται αυτο οητο οτι τα πιτσιρικια κυκλοφορουν με αρκετα λεφτα πανω τους ; Το πιο πιθανο ειναι πως τοσα ή λιγο παραπανω χρηματα θα ειχε και η φιλη της . 3.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ , ΝΥΧΤΑ , ΜΟΝΟ ΤΟΥ απλα γιατι δεν ειχε το παδο της
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ; Κκαι για να προλαβω διαφορους γελειους θα παω και στην επομενη ερωτηση-απαντηση : Πως ηξερε αραγε ο οδηγος οτι συτο ηταν το δρομολογιο που αναγραφοταν στο πασο της ; ΛΕΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΠΗΡΕ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ; ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΕΝΕ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ 1 ΑΠΟΜΟΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ;

  6. Τζαμπα χανετε το σαλιο σας….!!!
    Το αστικο κτελ Χανιων ειναι ιδιωτικο απο την αποψη οτι οι οδηγοι ειναι ΚΑΙ οι ιδιοκτητες!!!
    ΑΡΑ εχουν και το μαχαιρι και το καρπουζι αφου ειναι μονοπωλειο…
    Οποτε…
    (Μεγας ταληροφονιας ο οδηγος παντως,,,)

  7. Εάν ήταν παιδί τους θα ήθελαν να έχει την ίδια αντιμετώπιση;
    Γιατί όταν αγοράσεις το εισιτήριο από τον οδηγό, γιατί είναι αυξημένη η τιμή του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook