Χανιώτης φοιτητής μαζί με την ομάδα του ετοιμάζουν δορυφόρο για μεγάλο διαγωνισμό διαστημικής! | Photos

χανιώτης-φοιτητής-μαζί-με-την-ομάδα-το-837930

Την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές της και να διακριθεί σε έναν διεθνούς φήμης διαγωνισμό έχει μία ομάδα φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους και ο Χανιώτης Γιάννης Παπαδογιωργάκης.

Οι The Rolling Cans είναι μια φοιτητική ομάδα που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό Cansat In Greece για το 2018. Είναι η πρώτη χρονιά που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό αλλά είναι αρκετά φιλόδοξοι διότι έχουν πίστη και αφοσίωση, ώστε να φέρουνε εις πέρας την αποστολή τους.Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Στόχος του είναι η εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.Οι ομάδες αποτελούνται από 4 με 6 μέλη και καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή με την βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.Σκοπός της αποστολής είναι η δημιουργία ενός αυτοκινούμενου οχήματος το οποίο θα συλλέγει δεδομένα θέσης, ατμοσφαιρικής πίεσης, θερμοκρασίας και ποιότητας του αέρα.Το όχημα με την βοήθεια τηλεχειρισμού θα επιστρέφει, ενώ στην πορεία του αυτή θα συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την χαρτογράφηση της περιοχής που θα διανύσει.Μέλη της ομάδας είναι:

-Γιάννης Παπαδογιωργάκης: Φοιτητής του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

-Μπελίνα Κορτότσι: Φοιτήτρια του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

-Νίκος Κρεμμύδας: Φοιτητής του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

-Παύλος Μπούσουλας: Φοιτητής του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

-Εμμανουήλ Ψωμάς Φλώκας: Φοιτητής του τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε)

-Κώστας Κασσελουρης: Φοιτητής του τμήματος Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

Ο νεαρός Χανιώτης είχε ήδη δώσει δείγματα οτι είναι ικανός να φτάσει ψηλά, αφού είχε βγει πρώτος πανελλαδικά στην ειδικότητά του στις πανελλήνιες εξετάσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook