Χανιώτης επισμηναγός «έσκισε» με F-16 τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

χανιώτης-επισμηναγός-έσκισε-με-f-16-το-943249

Με ένα F-16C Block 52+ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πάνω από το Θερμαικό κόλπο, ολοκληρώνοντας τα δοκιμαστικά, για την πτήση – επίδειξης που θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χανιώτης πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζεύς» πραγματοποίησε high speed pass, πάνω από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης και το κέντρο της, και slow roll σε πολύ χαμηλό ύψος, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης αλλά κι ενθουσιασμό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της πόλης.

Ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα Ζεύς

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team), σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

ethnos.gr

2 thoughts on “Χανιώτης επισμηναγός «έσκισε» με F-16 τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

  1. Εάν η Τουρκία παραλάβει τα Su-35 σε συνδυασμό με τα S-400, κανένα μαχητικό της ΠΑ δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς να είναι στοχοποιημένο…Too late Superman

  2. Ναι αλλα δε σου φαινεται περιεργο; Εχει ξεσκιστει ο Τουρκ Αγας να αγοραζει απο τους Ρούσκοι κ η Αμερικα του χαϊδευει τον πωπο.
    Κατι δεν παει καθολου καλα εδω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook