Χανιώτικο ελαιόλαδο για τα γεύματα των αθλητών στο Τόκιο – Με ελληνικές σημαίες και πανό υποδέχονται τους αθλητές | Photos

χανιώτικο-ελαιόλαδο-για-τα-γεύματα-τω-1253908

Ένα συναρπαστικό ταξίδι, μία απίστευτη εμπειρία, ετοιμάζονται να ζήσουν οι επτά Χανιώτες αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη εκεί, έχοντας ζήσει μία πολύ θερμή υποδοχή από τους Ιάπωνες οι οποίοι εκτιμούν βαθιά την χώρα μας

Μαζί με τους αθλητές είναι φυσικά και οι προπονητές τους, καθώς οι προπονήσεις δεν σταματούν μέχρι την ημέρα που θα αγωνιστούν.

Ανάμεσά τους, ο Κωστής Παπαμαρκάκης, προπονητής του Χρήστου Φραντζεσκάκη ο οποίος θα αγωνιστεί στις 3 Αυγούστου στη σφυροβολία.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Παπαμαρκάκη, ο οποίος αρχικά δήλωσε εντυπωσιασμένος από την θερμή υποδοχή αλλά και την εκτίμηση και αγάπη που δείχνουν οι Ιάπωνες στην ελληνική αποστολή. Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω φωτογραφίες από σημερινή επίσκεψη της αποστολής σε γυμνάσιο της περιοχής:

Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές στο Τόκιο, ο κ. Παπαμαρκάκης μας λέει: «Είμαστε σε καραντίνα κλεισμένοι σ΄ένα ξενοδοχείο στο Μισάτο, μία ώρα από το Τόκιο και δύο φορές τη μέρα μπορούμε να πάμε σε ένα στάδιο για προπόνηση, στο οποίο είμαστε μόνο Έλληνες.

Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, μπαίνουμε από πλαϊνή πόρτα στο ξενοδοχείο, ενώ δεν μπορούμε να πάρουμε ασανσέρ. Τρώμε ο καθένας στο δωμάτιό του έχοντας πάρει το φαγητό μας σε καλαθάκι.Στον καθένα έδωσαν αλάτι, πιπέρι και λάδι για να τα έχουμε μόνιμα στο δωμάτιο. Τρώγοντας το πρώτο μου γεύμα εδώ διαπίστωσα πως το λάδι είναι Κρητικό και μάλιστα, όταν το πήρα για να διαβάσω λεπτομέρειες είδα πως είναι από τα Χανιά. Ένιωσα πολύ όμορφα και περήφανα για το τόπο μας όταν είδα μάλιστα την υπόλοιπη αποστολή άρχισα να τους λέω με περηφάνια για το λάδι… ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα».

Όπως μας είπε ο κ. Παπαμαρκάκης, προς το παρόν κάνουν προπονήσεις – συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Χρήστου Φραντζεσκάκη η οποία πήγε πολύ καλά. «Η προπόνησή μας γίνεται σ’ ένα καταπληκτικό στάδιο με χόρτο όμως πλαστικό. Μας έκανε εντύπωση το γεγονός και όταν τους είπαμε ότι θα καταστραφεί το χορτάρι από την προπόνηση μας είπαν, καταστρέψτε το, το στάδιο είναι μόνο για εσάς!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή θα πάει στις 26 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Χωριό και το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε ολόψυχα στον Χρήστο αλλά και σε όλους τους Χανιώτες αθλητές είναι καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook