Χανιώτικο άρωμα στους «Χρυσούς Σκούφους 2019»: Τα εστιατόρια της Κρήτης που βραβεύτηκαν | Photos

χανιώτικο-άρωμα-στους-χρυσούς-σκούφ-815845

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή την οποία θα θυμούνται για καιρό οι προσκεκλημένοι όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια του 2019 αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν μόνο εξαιρετικές υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια και πιάτα από το… Διάστημα.

Το Βραβείο Κοινού, το οποίο ανέδειξαν οι αναγνώστες του Αθηνοράματος μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, πήρε ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης για το εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης  και του απονεμήθει από τον Διευθυντή Μάρκετινγκ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκο Μιχαλόπουλο, εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser. Μαζί τους ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς Στέλιος Μάινας.

Τα βραβεία για τα εστιατόρια της Κρήτης που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15/20 κι έναν Χρυσό Σκούφο παρέλαβαν ο σεφ Jean-Charles Metayer για το «Calypso» και ο σεφ Albert Hazma για το «Dionysos», στην Ελούντα. Τα βραβεία απένειμε η Marketing Senior Manager Barilla Hellas Βάντα Αγνιάδη. Μαζί τους ο συμπαρουσιαστής της βραδιάς Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Οι Χρυσοί Σκούφοι απονέμονται εδώ και 26 χρόνια. Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη. Για τη φετινή χρονιά 49 ελληνικά εστιατόρια μπήκαν στη λίστα των nominations, και από αυτά βραβεύτηκαν τα 28. Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολόγηση είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, η πρωτοτυπία τους, η μαγειρική τεχνική των σεφ, η αρμονία και ισορροπία των γεύσεων, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί, η αισθητική εμφάνιση των πιάτων και η γενική αίσθηση που αποπνέει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook