Χανιώτικη επιχείρηση με ξύλινα χειροποίητα παιχνίδια πήρε το βραβείο Βιώσιμης, Υπεύθυνης και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

χανιώτικη-επιχείρηση-με-ξύλινα-χειρο-960664

Μία Χανιώτικη επιχείρηση βραβεύτηκε στη μεγάλη γιορτή επιχειρηματικότητας, τα Βραβεία Βιώσιμης, Υπεύθυνης και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε την Τετάρτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής.

Πρόκειται για το Wandering Workshop, μία επιχείρηση με υπέροχα, χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, υψηλής αισθητικής και ποιοτικής αξίας, που δημιούργησαν η Αθηνά Δουκάκη και ο Χοσέ Ναβάρο.

Η βράβευση είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς το Wandering Workshop ήταν μία από τις 9 επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, καινοτόμησαν και αναπτύχθηκαν.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης που δημιούργησε η Χανιώτικη ομάδα Champloo Creative Team, καθώς και την βράβευση που ακολούθησε:

Η ιστορία της Αθηνάς και του Χοσέ ξεκινά από την Βαρκελώνη και συνεχίζεται στις Κυκλάδες. Εκεί, και συγκεκριμένα στη Τζιά, όπου η Αθηνά και ο Χοσέ έζησαν κάποια χρόνια, προέκυψε η ιδέα για την κατασκευή του πρώτου ξύλινου παιχνιδιού.

Ήταν ένα ξύλινο τρίκυκλο με κόκκινες έλικες που γυρνούν ενώ το τρίκυκλο κυλάει. Κάπως έτσι και με έμπνευση από την θάλασσα, την κυκλαδίτικη ομορφιά και την αίσθηση ελευθερίας, σχεδιάστηκε η πρώτη συλλογή ξύλινων παιχνιδιών.Όπως λέει η Αθηνά, ήταν μία πρόταση για έναν κόσμο ανοικτό στη φαντασία και για ένα παιχνίδι ελεύθερο και δημιουργικό. Θέλαμε τα παιχνίδια που θα δημιουργήσουμε να περάσουν στην επόμενη γενιά ως αντικείμενα αγαπημένα που θα αντιπροσωπεύουν την ανεπανάληπτη αίσθηση της παιδικής ηλικίας ότι τα πάντα είναι δυνατά. 

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι εξαγωγές των παιχνιδιών στο εξωτερικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χοσέ: Από την αρχή εστιάσαμε στο εξωτερικό γιατί θεωρήσαμε ότι υπήρχε χώρος για τα παιχνίδια μας. Ήταν η περίοδος όπου στην Ελλάδα επικρατούσε η μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση κι έτσι το διαδίκτυο ήταν ένα πολύ καλό εργαλείο ώστε να προωθήσουμε τη δουλειά μας στο εξωτερικό».

Το εργαστήριο στην ουσία έγινε κανονική επιχείρηση μόλις μετακόμισαν μόνιμα στα Χανιά. Αρχικά στον Εμπρόσνερο, όπου το παλιό σπίτι του προπάππου μετατράπηκε σε εργαστήριο, και πλέον στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αθηνών 6, στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα παιχνίδια του Wandering Workshop εξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία και στην Ασία (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν και Ντουμπαϊ, σε συνολικά 90 καταστήματα, φυσικά και ηλεκτρονικά.

Μπορείτε να δείτε την ολοκληρωμένη δουλειά της Αθηνάς και του Χοσέ στο site www.thewanderingworkshop.com και στη σελίδα τους στο facebook The Wandering Workshop

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook