Χανιώτες βουλευτές ζητούν να μπει στη μελέτη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης η σύνδεση με το Αεροδρόμιο Χανίων

Αίτημα για πρόβλεψη αναβάθμισης της σύνδεσης αερολιμένα Χανίων με τον νέο ΒΟΑΚ
Την ανάγκη σύνδεσης του αερολιμένα Χανίων με τον καινούργιο ΒΟΑΚ επισημαίνουν οι βουλευτές Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης σε αναφορά που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές αξιοποίησαν την κοινή επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Δν/ντα Συμβούλου του ΟΑΚ ΑΕ προς τον Υπουργό, που αφορά τη συμπερίληψη της σύνδεσης του αερολιμένα Χανίων με τον ΒΟΑΚ στη σύμβαση για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο».

Στο κείμενο της επιτολής επισημαίνεται πως στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με την υλοποίηση του έργου του νέου ΒΟΑΚ «κρίνεται ως απόλυτης προτεραιότητας και ιεράρχησης από πλευράς οδικής ασφάλειας, να συμπεριληφθεί στο έργο και η οδική αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ του αερολιμένα Χανίων με τον ΒΟΑΚ μήκους 13,7 χιλιομέτρων». Σημειώνεται τέλος, πως για το συγκεκριμένο οδικό κομμάτι, εκπονείται ήδη μελέτη από την Περιφέρεια Κρήτης.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστά πρέπει υπαρξει ενταξη της συνδεσης του Αεροδρομιου Χανίων με το νεο αυτοκινητοδρομο που πρόκειται να κατασκευαστει…..κ πρώτα κ κυρια η FRAPORT έπρεπε να το απαιτησει αν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αεροδρομίου κ όχι μόνο για την κερδοφορία της κοινως τα φράγκα!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ