Χανιώτες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε τελική φάση πανευρωπαϊκού διαγωνισμού

χανιώτες-θα-εκπροσωπήσουν-την-ελλάδα-1207292

Πέντε Χανιώτες προκρίθηκαν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021 και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με το SOS4Love Project, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το 2008, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν καλούν κάθε χρόνο νέους από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποβάλουν σχέδια που πραγματοποιούνται από νέους και απευθύνονται σε νέους και αποδεικνύουν ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη της Ευρώπης. Νέοι ηλικίας 16 έως 30 ετών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν σχέδια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

«Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι το σχέδιο SOS4Love Project on SDGs από μια ομάδα πέντε νεαρών ατόμων από τα Χανιά της Κρήτης. Το σχέδιο επιλέχθηκε από ομάδα αξιολόγησης που αποτελείτο από Μέλη του ΕΚ και εκπρόσωπο φορέα οργάνωσης που ασχολείται με θέματα νεολαίας.

Το SOS4love Project ξεκίνησε το 2017 από μια ομάδα μαθητών με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον ΟΗΕ – στην Εβδομάδα Ειρήνης στον Κόσμο στη Γενεύη – και επιδιώκει να οργανώσει λύσεις-δράσεις που να συνάδουν με την αγάπη και την ειρήνη υλοποιώντας τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για έναν Καλύτερο Κόσμο. Πρωταρχικής σημασίας για το σχέδιο είναι η επιτακτική ανάγκη για Συμπεριληπτική Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς ή και στιγματισμό της διαφορετικότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή «διαφορετικά χαρισματικών» νέων, αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες συχνά ξεχασμένων και υποβαθμισμένων μαθητών/νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες τους. Τους τοποθετεί δε ως πρωταγωνιστές στην συλλογική προσπάθεια βελτίωσης στην ζωή στον πλανήτη.

Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συγχαίρει τους φετινούς εθνικούς νικητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook