Χανιώτες μουσικοί: «Μας απαγορεύουν να δουλέψουμε και δεν θέλουν ούτε να μας αποζημιώσουν»

χανιώτες-μουσικοί-μας-απαγορεύουν-ν-1267588
Φωτογραφία αρχείου

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί στα Χανιά εξαιτίας της απαγόρευσης μουσικής σε καταστήματα λόγω κορονοϊού, μίλησε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Χριστόφορος Φλυτζάνης. Ο κ. Φλυτζάνης τόνισε ότι από το μέτρο πλήττονται εκατοντάδες μουσικοί που έκαναν εμφανίσεις σε ταβέρνες και άλλα μαγαζιά:

«Στα Χανιά έχει απαγορευτεί η μουσική στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό έχει πλήξει όσους μουσικούς δουλεύουν σε χώρους εστίασης. Αλλά τα μέτρα αυτά δεν προστατεύουν ουσιαστικά τη δημόσια υγεία. Η απορία που έχουμε είναι, πώς σε μια ταβέρνα όπου παίζουν κάποιοι, υπάρχει διασπορά του κορονοϊού και μέσα σε ένα πλοίο γεμάτο επιβάτες ο ένας πάνω στον άλλο, δεν υπάρχει διασπορά.»

Ο κ. Φλυτζάνης τόνισε ότι η κατάσταση ήταν ήδη δύσκολη, καθώς υπήρχε μεγάλο διάστημα ανεργίας, ενώ και οι αμοιβές ήταν μειωμένες:

«Η σεζόν ήταν ήδη μικρή. Και γινόταν προσπάθεια να μειωθούν οι αμοιβές των μουσικών, σε διάφορα μαγαζιά, με τους μαγαζάτορες να παζαρεύουν τις αμοιβές των μουσικών προς τα κάτω. Τα μεροκάματα είναι ήδη χαμηλά, ξεκίνησε η δουλειά μεν τον Ιούνιο αλλά ήταν μετά από διακοπή 14 μηνών. Μια μερίδα μουσικών έπαιρνε τα 534 ευρώ αλλά κι αυτό μόνο όσοι πρόλαβαν να γραφτούν στο μητρώο καλλιτεχνών. Ήταν μήνες απραξίας και μια κακή συνθήκη.»

Ο πρόεδρος των μουσικών τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απαγορεύει σε καλλιτέχνες να εργαστούν και ταυτόχρονα να μην τους στηρίζει έστω και με ένα επίδομα:

«Με τη μουσική επαγγελματικά ασχολούνται 300 με 400 άνθρωποι στα Χανιά. Και την ίδια στιγμή που δεν δίνουν το δικαίωμα να εργαστούν οι άνθρωποι αυτοί στο επάγγελμά τους, μας λένε από το υπουργείο ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις. Δηλαδή η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να απαγορεύει σε συναδέλφους να δουλέψουν και δεν αποζημιώνει κανέναν. Εμείς λέμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουνε. Να εξετάσει και το ζήτημα των εκπρόθεσμων εγγραφών στο μητρώο καλλιτεχνών και δεν δέχεται κανέναν άλλο να εγγραφεί. Αυτό κλείδωσε στις 10 Ιανουαρίου και κάποιοι έμειναν απ’ έξω.»

Την Τρίτη, ο σύλλογος θα προχωρήσει σε μουσική διαμαρτυρία στα Χανιά, ζητώντας να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην πόλη μας:

«Δεν πρέπει οι καλλιτέχνες να αφήσουν το όνειρό τους και το επάγγελμά τους, αλλά να παλέψουν. Και γι’ αυτό εμείς θα κάνουμε κινητοποίηση την Τρίτη 17 Αυγούστου στους δρόμους των Χανίων. Καλούμε κάθε καλλιτέχνη σε μουσική διαμαρτυρία από τις 19:00 ως τις 22:00 σε διάφορα σημεία της πόλης«, ανέφερε ο κ. Φλυτζάνης.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιώτες μουσικοί: «Μας απαγορεύουν να δουλέψουμε και δεν θέλουν ούτε να μας αποζημιώσουν»

  1. Ποτε κοψατε αποδειξη εστω και για δειγμα? Ολα μαυρα τα κανατε και κατω απο το τραπεζι πληρωμες πολυ υψηλες. Θελετε ομως και στηριξη απο το κρατος χωρις να πληρωνετε φορους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook