Χανιώτες με ιδέες και όνειρα για τον τόπο τους, γίνονται εθελοντές «Για τα Χανιά»

χανιώτες-με-ιδέες-και-όνειρα-για-τον-τό-821424

Δυναμικά και με φρέσκες ιδέες μπαίνει στην προεκλογική κούρσα ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης, γνωρίζοντας τη δύναμη των πολιτών και του εθελοντισμού, ξεκίνησε με την ομάδα του, την καμπάνια «Γίνε εθελοντής».

Πόσο ριψοκίνδυνο ήταν αυτό σε μία εποχή που πολλοί θα την χαρακτήριζαν και ατομιστική; «Ως τοπική κοινωνία, και είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό, είμαστε εξοικειωμένοι με τον εθελοντισμό, ανοιχτοί σε συμμετοχικές δράσεις. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά από την έντονη, πολυδιάστατη και ουσιαστική δραστηριοποίηση των συλλογικοτήτων του Δήμου μας. Η φιλοσοφία της ομάδας μας, των υποψηφίων και των φίλων μας, μας ενεργοποίησε για να ξεκινήσουμε την καμπάνια «Γίνε εθελοντής». Οι συνδημότες μας αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Η συγκινητική ανταπόκριση ανθρώπων που θέλουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, μας πείθει ότι μπορούμε να πραγματώσουμε το όραμά μας. Για έναν Δήμο για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.

Τι ακριβώς ζητάτε από τον κόσμο; Η λογική μας είναι «από την κοινωνία, για την κοινωνία». Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα των δημοτών από τους ίδιους τους δημότες. Γι’ αυτό και ενθαρρύνουμε ανθρώπους που προέρχονται απ’ την καρδιά της κοινωνίας να προσφέρουν. Ως μέλη της ομάδας συνεισφέρουν ουσιαστικά με ιδέες που θα ήθελαν να δουν να γίνονται πραγματικότητα.Ποιος μπορεί να δηλώσει εθελοντής; Ο εθελοντισμός δεν έχει προαπαιτούμενα. Υπηρετεί συγκεκριμένες αξίες. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει αυτό που θέλει και μπορεί. Από το υστέρημα του χρόνου του, συνεργάζεται με την υπόλοιπη ομάδα. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με «εκρήξεις» ιδεών και προτάσεων. Όλα αυτά τα καταγράφουμε, συνθέτουμε τις απόψεις, απευθυνόμαστε στους πλέον ειδικούς για κάθε ζήτημα και συντάσσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας. Όλες αυτές οι προτάσεις μαζί θα αποτελέσουν και το πρόγραμμά μας.

Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος σχετικά με την κίνηση αυτή; Τι ευελπιστείτε ότι θα πετύχετε; Στόχος μας είναι να φέρουμε την αυτοδιοίκηση πιο κοντά με την κοινωνία. Άνθρωποι με αγάπη για τα Χανιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτιστικής δημιουργίας, που μπορούν να συμβάλλουν πολλαπλασιαστικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας του Δήμου. Αφουγκραζόμαστε τις απόψεις όλων αυτών που βιώνουν τα προβλήματα αλλά και που μπορούν να προτείνουν λύσεις. Να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας, με πίστη και διάθεση για δουλειά, να αποδείξουν στην πράξη ότι τελικά η τέχνη του εφικτού είναι η συμμετοχή.

Δες ΕΔΩ πώς μπορείς να γίνεις εθελοντής 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιώτες με ιδέες και όνειρα για τον τόπο τους, γίνονται εθελοντές «Για τα Χανιά»

  1. να δω εθελοντες να κοβουν κλησεις και τιποτε αλλο… ειδες εδω; ο εθελοντισμος ανθει, γιατι ειναι ατομικιστικη δραση. Ξεκιναει απο το ατομο και καταληγει στο ιδιο ατομο, απλα παραλληλα κανει κατι που οφειλει και καποιον αλλον. Οταν ομως χρειαζεται πραγματικη δραση και θυσια (οπως με το θεμα των ξενοδοχων που δεν βοηθανε τους συμπολιτες τους ενω εχουν κλειστα δωματια) τοτε φαινεται ο φοβος. Αρα ας μην μιλαμε για «εθελοντισμο»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook