Χανιώτες μαθητές νίκησαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό – Έφτιαξαν την… τορτΥΓΕΙΑ

χανιώτες-μαθητές-νίκησαν-σε-πανελλήν-1238680
Η τορτΥΓΕΙΑ πρακτικά είναι σαν μια... τορτίγια

Δεκαεπτά μαθητές Β’ τάξης στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων πήραν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Διατροφικά Challenges» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών. Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιανουάριο, απαιτούσε από τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα σνακ, το οποίο θα έπρεπε να είναι υγιεινό, πρωτότυπο, γευστικό και να μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα από εφήβους.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και, υπό τις οδηγίες της κυρίας Ερασμίας Καλαϊτζάκη, εκπαιδευτικού στο 1ο ΕΠΑΛ, οι μαθητές έφτιαξαν την… τορτΥΓΕΙΑ.

Ναι, ναι, τορτΥΓΕΙΑ. Το λογοπαίγνιο που σκέφτηκαν οι ίδιοι οι μαθητές αποδείχθηκε επιτυχημένο, αν κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα. Κάποια σημασία είχε και η φωτογράφιση. Σίγουρα όμως πρωτεύοντα ρόλο έπαιξαν τα συστατικά.

Η τορτΥΓΕΙΑ αποτελείται από αβοκάντο, κρητική γραβιέρα, καρότο και λεμόνι, με ελαιόλαδο και όλα αυτά σε αραβική πίτα.

Όπως είπε η κα Καλαϊτζάκη στο zarpanews.gr, «Συνδυάσαμε την Κρητική διατροφή με πρωτότυπες πινελιές, ενώ αναδείξαμε και το αβοκάντο που αποτελεί μια δυναμική καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια. Στο σχολείο μας έχουμε εργαστήριο τεχνολογίας τροφίμων και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το σνακ. Είμαι πολύ χαρούμενη για τα παιδιά που κερδίσαμε στον διαγωνισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπαιδευτικός.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 19 σχολεία και 22 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα, γενικής αλλά και ειδικής εκπαίδευσης. Η συμβολή των καθηγητών ήταν καθοριστική για την υλοποίηση του έργου. Στο τέλος του διαγωνισμού, οι ομάδες ψήφισαν τα καλύτερα έργα των άλλων ομάδων μέχρι και 3 ψήφους/ομάδα.

Οι 3 πρώτες θέσεις βάσει ψηφοφορίας είναι:

1. 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, κρητική τορτΥΓΕΙΑ

2. Γυμνάσιο Λ.Τ. Λεχαίου, μπάρες με ρεβίθι

3.α) ΓΕΛ Βουλιαγμένης, κυπριακή πίτα με κατίκι και τοματίνια β) ΕΚ Καλαμαριάς, σοκολατόμπαρες ενέργειας

Δείτε ΕΔΩ και τη συνταγή.

Η φωτογραφία που εστάλη στον διαγωνισμό

zarpanews.gr

One thought on “Χανιώτες μαθητές νίκησαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό – Έφτιαξαν την… τορτΥΓΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook