Χανιώτες εργαζόμενοι στην τράπεζα «χέρι – χέρι» με το αφεντικό για την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων

χανιώτες-εργαζόμενοι-στην-τράπεζα-χ-785272

Οργιώδεις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο του επισιτισμού στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα, κατήγγειλαν τα μέλη του νεου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Επισιτισμού Ν.Χανίων, σε συνέντευξη τύπου, στο Εργατικό Κέντρο.

«Ζητούν πίσω το δώρο με τραμπούκικο τρόπο»

Όπως μετέφερε στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωσήφ Αποστολάκης, «αυτές τις μέρες πολλοί συνάδελφοι στον επισιτισμό περιμένουν το Δώρο Χριστουγέννων. Τους καλούμε να ενημερωθούν για το τι είναι το Δώρο Χριστουγέννων και το πώς υπολογίζεται και να ξέρουν ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μη καταβολή του δώρου και σε αυτούς που γνωρίζουμε ότι ενώ τους καταβλήθηκε τους έχει ζητηθεί πίσω, ακόμα και με τραμπουκικο τρόπο. Δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον από την εργοδοσία,  είτε είναι μεγάλοι επιχειρηματίες είτε είναι μικρότεροι. Είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας!»

Κάλεσμα για συσπείρωση

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε για την ανακοίνωση του νέου ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας  και στο οποίο και τα πέντε μέλη είναι της παράταξης  «Ταξικής Ενότητα» που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ. «Διπλασιάσαμε τη δύναμή μας. Το σωματείο ισχυροποιήθηκε» τόνισε ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε: «Πάμε κόντρα στη λογική των ημερών που θέλει εργαζομένους τρομαγμένους και ανοργάνωτους  (…) Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου, διεκδικώντας την ανάγκη υπογραφής τοπικής κλαδικής σύμβασης εργασίας και μαζικοποιούμε τους αγώνες μας».

Επισφαλείς συνθήκες εργασίες

Μάστιγα για τους εργαζόμενους στον κλάδο αποτελούν τα μικρά ή μεγάλα ατυχήματα, ειδικά στα Χανιά, όπως σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Νίκος Καρακιτης, εξηγώντας πως εκτός από τον τραγικό θάνατο της 20χρονης το περασμένο καλοκαίρι σε κουζίνα ξενοδοχείου, οι τραυματισμοί -ειδικά διανομέων- είναι πολύ συχνό φαινόμενο. 

«Οι συνάδελφοι πρέπει να  καταλαβαίνουν την ανάγκη της οργάνωσης» τόνισε, καλώντας τους εργαζόμενους στον κλάδο σε συσπείρωση.

Το ΔΣ συμπληρώνουν οι:

Ασημάκης Κριτσιώτης, Ταμίας

Γεωργία Κουράκη, Γραμματέας και το μέλος Χρήστος Γαρμπιδάκης

zarpanews.gr

One thought on “Χανιώτες εργαζόμενοι στην τράπεζα «χέρι – χέρι» με το αφεντικό για την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook