Χανιώτες επιχειρηματίες προσοχή στις απάτες με τα ΕΣΠΑ: Ανοίγουν αύριο δύο νέα προγράμματα

χανιώτες-επιχειρηματίες-προσοχή-στι-815846

Χρηματοδότηση μέσω δύο νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ μπορούν να αναζητήσουν από αύριο Χανιώτικες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η Αναπτυξιακή Κρήτης συνιστά στους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του συμβούλου που θα διεκπεραιώσει τις αιτήσεις τους καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα απάτης μέσω τηλεφώνου.

Η εκδήλωση της παρουσίασης των δύο νέων προγραμμάτων που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 460 εκ. ευρώ, φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα της Τράπεζας Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, Γιάννης Μαργαρώνης ανέφερε πως στα προγράμματα που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Κρήτης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για τα  οκτώ που έχουμε τελικές εντάξεις ήδη έχουν γίνει 1.241 εντάξεις με προϋπολογισμό περίπου στα 180 εκ. ευρώ. Πρόκειται για πολύ καλές ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτούς δηλαδή που έχουν ανάγκη και δεν έχουν και πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Προσοχή στις απάτες

Ωστόσο, όπως συμπλήρωση, ο επιχειρηματίας, «πρέπει να βρει έναν καλό σύμβουλο. Εμείς εμπιστευόμαστε τους δικούς μας, Χανιώτες και Κρητικούς συνολικά. Και αυτό είναι καλό γιατί έτσι αποφεύγουμε τις παγίδες και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν με κάποιον, ο οποίος απλώς μας πήρε ένα τηλέφωνο και είπαμε κάτι. Αυτό είναι το βασικό».

Όπως εξήγησε «κάθε χρόνο εμφανίζονται διάφοροι επιτήδειοι από την Αθήνα, τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες, ζητούν 200 ή 500 ευρώ και μετά εξαφανίζονται. Μεγάλη προσοχή λοιπόν και υπάρχουν αναρτημένοι οι εγκεκριμένοι από εμάς μελετητές και σύμβουλοι στους οποίους καλό είναι να απευθύνονται οι επιχειρηματίες.

Τα προγράμματα

Στελέχη της αναπτυξιακής Κρήτης και του Υπουργείου παρουσίασαν στους ενδιαφερόμενους τα προγράμματα:

Το πρώτο πρόγραμμα ανοίγει αύριο και θα μείνει ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Αφορά επενδυτικά σχέδια από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται από 50% έως 65%. Οι επιδοτούμενες δαπάνες, περιλαμβάνουν μηχανήματα – εξοπλισμό, πιστοποίηση προϊόντων, διαδικασιών, υπηρεσιών, συσκευασία και branding, ψηφιακή προβολή, μεταφορές κ.α

Το δεύτερο ανοίγει στις 27 Φεβρουαρίου και θα μείνει ανοικτό έως τις 9 Μαϊου. Αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο – εστίαση – εκπαίδευση και επενδυτικά σχέδια από 10.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50%. Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, πιστοποίηση υπηρεσιών, μηχανήματα – εξοπλισμό, παρεμβάσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια, για πρόσβαση ΑΜΕΑ κα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook