Χανιώτες διανομείς: Απαγορεύστε το ντελίβερι σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Θέλουμε ασφάλεια στη δουλειά

Ανακοίνωση με αφορμή τις συνθήκες εργασίας τους εν μέσω κακοκαιρίας εξέδωσε το σωματείο διανομέων Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”:

“Τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, ίσως ακόμα και χιόνια. Ζητάμε να σταματήσει η διανομή σε συνθήκες που φέρνουν τους συναδέλφους σε επικίνδυνες, για την σωματική τους ακεραιότητα, καταστάσεις πάνω στα μηχανάκια.

Για να μην θρηνήσουμε θύματα για άλλη μια φορά είναι άμεση ανάγκη να εκδοθεί οδηγία από το υπουργείο εργασίας που να απαγορεύει την διανομή για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι έντονες καιρικές συνθήκες. Όποια σχέση εργασίας και αν έχουν οι συνάδελφοι με τις πλατφόρμες να σταματήσει και εκεί η διανομή. Να μη μεταφέρουν την ευθύνη στους ¨συνεργάτες ¨τους έχοντας σε τέτοια καιρικά φαινόμενα την πλατφόρμα ανοιχτή, κάτι που είδαμε πέρσι να συμβαίνει στην Κρήτη ενώ είχαμε απαγόρευση της διανομής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ».”zarpanews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠροσφυγή στα δικαστήρια κατά της «Απογευματινής» από τον Ξανθό: Η αθλιότητα δεν θα μείνει αναπάντητη
Επόμενο άρθροΕσπρέσο πανακότα στο ποτήρι

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειλικρινά δε θα παράγγελμα ποτέ σε κακοκαιρία θα πήγαινα να πάρω την οποία παραγγελία.ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ!!!!ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΩΔΙΚΑ!
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ…..ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ