Χανιωτάκια που… «έσκισαν» στις πανελλαδικές | Photos

Έγιναν γνωστά την Παρασκευή, τα αποτελέσματα και οι βαθμοί των μαθητών που εξετάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πολλά Χανιωτάκια αρίστευσαν και υποδέχθηκαν με χαμόγελο τη βαθμολογία τους, ελπίζοντας να καταφέρουν να μπουν στη σχολή που επιθυμούν.

Σε Σχολή Μηχανολόγων θέλει να περάσει ο Μανόλης Γιαννούλης, και είναι με το… ενάμισι πόδι, εκεί, αφού τα 19.445 μόρια που έχει συγκεντρώσει δεν αφήνουν περιθώριο για αμφιβολίες και άγχος. Όπως σχολίασε, δεν ανέμενε να έχει γράψει τόσο καλά, ενώ επισήμανε οτι τα εξ αποστάσεως μαθήματα ήταν σημαντικό μειονέκτημα για τους φετινούς υποψήφιους, ίσως όχι τόσο της θεωρητικής, αλλά όπως και να έχει επρόκειτο για μία ψυχοφθόρο διαδικασία.

H Γεωργία-Άννα Κακούλη συγκέντρωσε 19.103 μόρια και έχει βάλει στόχο να περάσει στη Ιατρική Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στο zarpanews.gr, ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν είδε τη βαθμολογία και θεωρεί πως οι κόποι της ανταμείφθηκαν. “Εγώ πάντα διάβαζα, όχι μόνο την τελευταία χρονιά. Θεωρώ πως, όποιος δούλεψε συστηματικά και ήταν συγκεντρωμένος, πέτυχε.” Η ίδια θα δηλώσει όλες τις Ιατρικές σχολές και έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Ο Χρήστος Τσουρβελούδης κατάφερε  να φτάσει τα 19.052 και μπορεί πλέον χωρίς ιδιαίτερη πίεση να αποφασίσει ανάμεσα στις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών και Μονάδας Παραγωγής και Διοίκησης. Όπως επισήμανε, ήταν μία χρονιά που απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια και η οποία απέδειξε οτι τίποτα δεν έρχεται έτοιμο, αφού χρειάζονται αρκετές θυσίες, σε μία χρονιά που είναι ικανή να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου. Ακόμη, σχολίασε οτι η καραντίνα είναι σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των μαθητών, ειδικά όσο έφθανε ο καιρός των εξετάσεων.Η Ηλιάννα Μαλανδράκη, κόρη του Δημάρχου Πλατανιά, συγκέντρωσε 18.882 μόρια και θέλει να περάσει στη Νομική. Όπως είπε στο zarpanews.gr, είχε δουλέψει πολύ για το αποτέλεσμα αυτό και χρειάστηκε πολλή επιμονή και στοχοπροσήλωση. Έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους έχουν δώσει πανελλήνιες και δεν τα πήγαν τόσο καλά, λέγοντας ότι οι εξετάσεις είναι μόνο η αφετηρία και όχι το τέλος  – όποιον δρόμο και να ακολουθήσει κανείς, θα τον οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα καλό για εκείνον, αρκεί να μη σκέφτεται κανείς μονοδιάστατα. Η ίδια θα δηλώσει όλες τις Νομικές, ελπίζοντας να περάσει στην Αθήνα.Ο Ιωσήφ Χριστουλάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 18.829 μόρια, σκοπεύει να περάσει σε σχολή Πληροφορικής. Ο ίδιος δήλωσε ότι όλη τη χρονιά διάβαζε ανελλιπώς, ενώ η δυσκολία αυξήθηκε και λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Είναι πάντως χαρούμενος για τον βαθμό του και το ίδιο και οι γονείς του, ενώ επισήμανε ότι θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή τη σχολή Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Πολύ ικανοποιημένος από την επίδοσή του ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος κατάφερε να φτάσει τα 18.779 μόρια και όλα δείχνουν οτι θα καταφέρει να πετύχει στη σχολή Ικάρων που είχε εδώ και καιρό σαν στόχο. Όπως ο ίδιος τόνισε, ήξερε οτι είχε γράψει καλά, αλλά είχε κάποια λάθη και δεν περίμενε οτι θα πάρει τόσο καλό βαθμό.

Με βαθμό 19.7 στην Έκθεση και συνολικό αριθμό μορίων 18.712, η Μυρτώ Παρδαλάκη από το Λύκειο της Νέας Κυδωνίας στοχεύει σε Ιατρική Σχολή. “Οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά μόνο η αρχή” δήλωσε χαρακτηριστικά στο zarpanews.gr η ίδια. “Υπήρχε άγχος όμως προσπαθούσα να το αποβάλλω.” είπε. Με ψυχραιμία και με ηρεμία κατάφερε και κατέκτησε τον στόχο της!

Ο Θανάσης Μαρκαντωνάκης συγκέντρωσε 18.526 μόρια και θέλει να περάσει στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών στο ΕΜΠ. Έχοντας περίπου 1300 μόρια περισσότερα από την περσινή βάση, έχει ανοικτή μπροστά του αυτή την προοπτική. “Βασικό είναι να εστιάσεις στον στόχο κι αυτό σου δίνει κίνητρο, παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς. Η πίστη στις δυνάμεις σου είναι η μισή επιτυχία, όπως και η σκληρή δουλειά και η στήριξη από την οικογένεια και τους καθηγητές.” Όσο για εκείνους που δεν πέτυχαν, ο Θανάσης είπε ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ – πρόκειται απλά για μια ευκαιρία και αν κάποιος δεν την έπιασε, θα του δοθούν πολλές ακόμα στη ζωή, γι΄αυτό δεν αξίζει να στενοχωριέται κανείς.

 

Η Σταυρούλα Μπικάκη συγκέντρωσε 18.412 μόρια και στόχος της είναι η Ιατρική: “Στο εκπαιδευτικό μας σύστημα η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς για να πας καλά στις πανελλήνιες. Δούλεψα αρκετά και φέτος είναι η δεύτερη φορά που έδωσα πανελλήνιες, γιατί θέλω να περάσω στη Ιατρική.” Η νεαρή Χανιώτισσα δεν έχει δείξει προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, καθώς, όπως λέει, σημασία έχει η σχολή.O Ανέστης Παπαευθυμίου συγκέντρωσε 18.206 μόρια και μάλιστα το περίμενε: “Βγαίνοντας από τις εξετάσεις ήξερα τι είχα γράψει. Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και περίμενα αυτούς τους βαθμούς, παρόλα αυτά σήμερα είναι η στιγμή της λύτρωσης”, είπε στο zarpanews.gr. Ο ίδιος θέλει να περάσει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια σχολή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δρόμος δείχνει ορθάνοικτος.zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ