Χανιά | «Ζούμε χάρη στους δύο γιατρούς» – Τίμησαν τους νευροχειρουργούς Αρχοντάκη και Κρασουδάκη για τη στήριξή τους στα θύματα τροχαίων | Video + Photos

χανιά-ζούμε-χάρη-στους-δύο-γιατρούς-1622519

Τους νευροχειρουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων  Γιώργο Αρχοντάκη και Αντώνη Κρασουδάκη βράβευσε το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Ο πρώην και νύν διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, τιμήθηκαν για την ιατρική και επιστημονική στήριξή τους διαχρονικά στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων και στις οικογένειές τους.

«Ο Σύλλογος θεωρεί υποχρέωση να τους τιμήσει και η προσφορά τους, είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του συλλόγου, ενώ συγκλόνισε μεταφέροντας τα λόγια ανθρώπων που επικοινώνησαν μαζί τους «Ζούμε επειδή αυτοί οι δύο γιατροί μας έχουν σώσει», ανέφεραν αρκετοί από όσους έπεσαν θύματα τροχαίων και χρειάστηκε η πολύτιμη συμβολή των δύο γιατρών.

Ως μέλος του συλλόγου η Χρύσα Χαριτάκη, αναφέρθηκε στους δύο γιατρούς, τονίζοντας την αυταπάρνηση που έδειξαν. «Το όνομα του Γιώργου Αρχοντάκη έχει συνδεθεί με το όνομα της Παναγίας σε κάποια σπίτια», ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη της οδηγικής συμπεριφοράς ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες, ώστε να περιοριστούν τα τροχαία, αλλά και το βασικότερο κομμάτι όλων που είναι η χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση.

Με τη σειρά του ο νευροχειρουργός Αντώνης Κρασουδάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για τη βράβευση αναφέρθηκε στην μαύρη πρωτιά που κατέχουν τα Χανιά σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα. «Καθημερινά έχουμε περίπου 10 τροχαία στα Χανιά με τα τρία να έχουν τραυματισμούς, αλλά αναλογικά με τον πληθυσμό δεν είμαστε πολύ καλά. Δυστυχώς μετά την πανδημία έχουν αυξηθεί τα θανατηφόρα τροχαία», επισήμανε χαρακρηριστικά.

Ακόμα συμπλήρωσε πως δε φτάνουν όλα τα τροχαία στον νευρολογική κλινική, καθώς τα περισσότερα θύματα έχουν ορθοπεδικά τραύματα. Πρώτη αιτία θανάτου σε ποσοστό 80% είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ το ποσοστό των ηλικιών είναι από 14-29 ετών.

«Οι περισσότεροι δε φοράνε ζώνη και κράνος», κατέληξε ο γιατρός.

Παράλληλα, έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook