Χανιά | Ζητούσε προπληρωμένες κάρτες και έφευγε χωρίς να πληρώσει – Το κόλπο που είχε βρει για να τις εξαργυρώνει

χανιά-ζητούσε-προπληρωμένες-κάρτες-κ-1538986

Ένας άνδρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α. Τ Κισσάμου, ο οποίος είχε βρεί έναν απίστευτο τρόπο να εξαπατά καταστηματάρχες, και να επωφελείται υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο 35χρονος, συνελήφθη, όταν καταστηματάρχες αντιλήφθηκαν, πως μια κάρτα paysafe που είχαν εκδώσει στο κατάστημα είχε χρησιμοποιηθεί.

Τι είχε γίνει; Ο 35χρονος είχε επισκεφθεί το κατάστημα, ζήτησε την εν λόγω κάρτα και αφού εκείνη εκδόθηκε, από το μηχάνημα του καταστήματος, κατάφερε να την φωτογραφήσει. Ανέφερε τον υπάλληλο, πως δεν κρατούσε χρήματα επάνω του και θα επέστρεφε στο κατάστημα για να πληρώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Αποτέλεσμα, να έχει τον αριθμό της κάρτας, χωρίς να έχει βάλει το χέρι στην τσέπη.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, στο κλείσιμο κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη, και αμέσως κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία.

Οι αρχές, μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Ο συλληφθής θα παραμπεμφθεί στη δικαιοσύνη, ενώ αναζητούνται κι άλλοι καταστηματάρχες οι οποίοι μπορεί να έχουν πέσει θύματά του, μάλιστα, στο κινητό του εντοπίστηκαν πολλοί κωδικοί από κάρτες που είχε φωτογραφίσει.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου:

Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, επιτήδειος να πηγαίνει σε καταστήματα, να ζητάει κάρτα paysafe μεγάλης αξίας και αφού το κατάστημα την εκδίδει, αυτός να επικαλείται οτι δεν έχει χρήματα πάνω του και ότι θα επιστρέψει σε λίγο. Ταυτόχρονα όμως ο ίδιος έχει φωτογραφήσει την κάρτα κατά την έκδοση με το κινητό του, χρησιμοποιεί τον κωδικό και εννοείται δεν επιστρέφει ποτέ.

Παρακαλείται οποίος καταστηματάρχης στην Κίσαμο έχει αντιληφθεί κάτι τετοιο το τελευταίο τρίμηνο να καταγγείλει το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, που διερευνά την υπόθεση.

Επίσης, σαν εμπορικός συλλογος σας συστήνουμε όσοι διαθέτετε τερματικά paysafe να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα μεγάλα ποσά και κατά προτίμηση να το τοποθετείτε σε σημείο που δεν έχει οπτική πρόσβαση ο πελάτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook