Χανιά | Ζητούν βελτίωση στην παιδική χαρά και καθαρισμό της κοίτης στο Βαμβακόπουλο | Photos

χανιά-ζητούν-βελτίωση-στην-παιδική-χα-1766061

Παρέμβαση στην παιδική χαρά αλλά και καθαρισμό του ρέματος που ουσιαστικά είναι ο ποταμός Κλαδισός ζητάει ο πολιτιστικός σύλλογος Βαμβακόπουλου «Ο Πλάτανος». Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η παιδική χαρά έχει παραμεληθεί, ενώ για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού αναφέρει ότι… δεν βρίσκει αρμόδιο.

Αναφέρει:

«Ως Πολιτιστικός Σύλλογος, κύριο μέλημά μας είναι πάντα η διατήρηση και πρόοδος του χωριού μας και η προαγωγή της ευζωίας των κατοίκων. Τον τελευταίο καιρό όμως στα χέρια μας βρίσκεται ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο μάλιστα έχουμε δεχθεί και πολλά δικά σας παράπονα. Το εν λόγω ζήτημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την άθλια κατάσταση της παιδικής χαράς στο Βαμβακόπουλο.

Η παραμέληση και παρακμή του χώρου είναι εμφανής, καθώς αφενός αφαιρέθηκαν όλα τα παιχνιδια, κουνιες τσουληθρες κ.α, αφετέρου δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ και στη θέση τους ήρθε ένα σπιτάκι, το οποίο είναι ήδη γεμάτο ακαθαρσίες και ένα μόνο αλογάκι. Στις εκκλήσεις μας η απάντηση ειναι πως δεν προβλέπεται βάσει νόμου.

Προστέθηκε επίσης τάπητας καουτσούκ, μονάχα σε ένα μικρό κομμάτι και το υπόλοιπο παρέμεινε χωμάτινο. Ακόμα πιο εμφανής είναι η έλλειψη του σκέπαστρου, το οποίο αφαιρέθηκε επίσης μετά από έντονα παράπονα των πολιτών καθώς ήταν ετοιμόρροπο, και επίσης δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι πλέον σε ολόκληρο το πάρκο υπάρχει μονάχα ένα παγκάκι γιατί μάλλον ούτε αυτά προβλέπονται.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των παιδιών στο χωριό έχει αυξηθεί σημαντικά. Είναι μεγάλης σημασίας να υπάρχει ένας χώρος ασφαλής και διαμορφωμένος ώστε να μπορούν να παίζουν και δυστυχώς η πραγματικότητά τους είναι αυτή: ένα πάρκο άδειο, παραμελημένο, χωρίς παιχνίδια, χωρίς σκιά, ουτε κάν με παγκάκια!

Παράλληλα ελοχεύει ένας άλλος κίνδυνος εξίσου σημαντικός, καθώς ο ποταμός είναι ακαθάριστος και οι γέφυρες δεν έχουν συντηρηθεί, και στις ερωτήσεις μας για το ποιος αρμόδιος θα τον καθαρίσει, ο Δήμος μας παραπέμπει στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια στον Δήμο, ενώ συντελεί σοβαρός κίνδυνος για πλημμύρες και καταστροφές σε περίπτωση έντονης νεροποντής.

Εύλογα λοιπόν εμείς και όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν απηυδήσει με αυτή τη κατάσταση αναρωτιόμαστε: γιατι; Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ευζωία και η ασφάλεια.

Με εκτίμηση,

Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακοπούλου “Ο Πλάτανος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook