Χανιά | Ζητούν νέο σχολείο στην Αγία Μαρίνα – Τι έγινε στο σχολικό συμβούλιο παρουσία Σημανδηράκη

χανιά-ζητούν-νέο-σχολείο-στην-αγία-μαρ-943468

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έλαβε χώρα σχολικό συμβούλιο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να συζητηθούν διαχρονικά και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το σχολείο.

Στο σχολικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου κα Αργυρώ Παρδαλού είχαν προσκληθεί και ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου κ. Αντώνιος Βαρδάκης, ο Προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, κ. Γεώργιος Ευθυμίου, εκπρόσωποι της Σχολικής Επιτροπής, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Χρυσή Βιολάκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας. Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνας κ. Άρης Σοϊλεντάκης.

Κατά προτεραιότητα συζητήθηκε το πάγιο αίτημα ολόκληρης της σχολικής κοινότητας για ανέγερση νέων αιθουσών στο υφιστάμενο κτίριο του σχολείου, προκειμένου να απομακρυνθούν οι προκάτ αίθουσες που προσωρινά εξυπηρετούν το ολοένα αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό της περιοχής.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας σημείωσαν ότι ο Δήμος έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες που του αντιστοιχούν και ότι ασκούνται πιέσεις ώστε οι διαδικασίες που αφορούν στην αρχαιολογική υπηρεσία και στο Υπουργείο να επισπευστούν, ώστε η υλοποίηση του έργου να μπορεί να γίνει σε δυο χρόνια από σήμερα.

Επιπλέον, η Τεχνική Υπηρεσία και η Σχολική Επιτροπή θα αναλάβουν, όπως έπραξαν και το καλοκαίρι, να ικανοποιήσουν όλες τις τρέχουσες ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος σε επισκευές ή προσθήκες, άμεσα και πριν την έλευση του χειμώνα, έτσι ώστε ο χώρος του σχολείου να είναι ασφαλής για μαθητές και διδάσκοντες.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παιδείας αναφέρθηκαν και στην ενεργειακή αναβάθμιση του διατηρητέου κτιρίου του Νηπιαγωγείου, η οποία επίκειται να εγκριθεί, ως το καλοκαίρι του 2021.Ο Δήμαρχος κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι, παρά τη γραφειοκρατία και την κωλυσιεργία που υπάρχει στο δημόσιο, ο Δήμος, η Τεχνική Υπηρεσία και το Τοπικό Συμβούλιο κάνουν οργανωμένες προσπάθειες, ώστε όλα τα προκύπτοντα και υπάρχοντα θέματα να αντιμετωπίζονται στον συντομότερο δυνατό χρόνο και κάθε έργο να ανακουφίζει τα υφιστάμενα προβλήματα και να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε την επιθυμία του να επικοινωνήσει ξανά με τη Διευθύντρια κ. Παρδαλού εντός τριμήνου, για να ενημερωθεί εκ νέου η σχολική κοινότητα για την εξέλιξη των διαδικασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook